Kissinger’in Hesaba Katmadığı Şey!

ABD Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, 2011 yılında verdiği bir röportajında "Şayet savaş davullarını duymuyorsanız sağır olmalısınız" demişti. Röportajda 3. Dünya...

ABD Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, 2011 yılında verdiği bir röportajında "Şayet savaş davullarını duymuyorsanız sağır olmalısınız" demişti. Röportajda 3. Dünya Savaşı'nın yaklaştığını ve bu savaşın başlangıç noktasının İran olacağını iddia eden Kissenger'in "Müslümanlar küle dönecek" ifadesi oldukça dikkat çekmişti.

Söz konusu savaş esnasında İsrail'in mümkün olduğu kadar çok Arap öldürerek Orta Doğu'nun yarısını işgal edeceğini söyleyen Kissinger, -dikkat buyurun- ABD'yi petrol ve önemli ekonomik kaynakların bulunduğu stratejik öneme sahip olan 7 ülkeyi işgal etmeye zorladıklarını saklamamıştı. Çin ve Rusya'nın aptalca hareket ettiğini, İsrail ve ABD'nin bu savaşı kesin olarak kazanacağını iddia eden Kissenger, İsrail'in bütün gücüyle bu savaşın içinde olacağını, sonunda da Orta Doğu'nun yarısını işgal edeceğini ifade etmişti. Dünyaya Yahudi bir ailenin çocuğu olarak geldiğini özellikle vurgulayan Kissenger, savaşın sonunda yeni bir dünya doğacağını belirtmiş "Sonunda savaşın küllerinden yeni bir dünya doğacak, yalnızca tek bir süper güç kalacak ve o bütün dünyayı yöneten tek hükümet olacak" diye konuşarak niyetini izhar etmekten çekinmemişti.

Şimdi Kissinger’e şunu sormak lazım: Tamam iyi güzel, hoş da, bu kadar iddialı konuşmanızı gerektiren şey nedir? Mesela böyle bir dönemde bölge ülkelerinin/halklarının boş duracağını mı zannediyorsunuz? Mesela Türkiye’ye bakalım… Siz 10 bin ABD askeri gönderirseniz, topuyla, tüfeğiyle, tabancasıyla 80 milyon sokaklara çıkar. Irak’tan ders almadınız galiba! Irak’ın işgaline 6 trilyon dolar para harcayan ABD, hem maddi, hem de psikolojik açıdan henüz belini doğrultamamışken böyle büyük çaplı bir yangının içine kendisini nasıl atabilir? Hadi hata etti attı, Ortadoğu denilen derin çukura İsrail’le birlikte gömülmeyeceğinden emin mi? Kissinger, unutma ki, insanların plan ve oyunlarının üzerinde bir başka oyun ve plan daha ortaya vardır ki o da bizim “İlahi Takdir” değimiz gerçekliktir. Allah tarihe ve topluma müdahale ederse, sizin son sistem füzeleriniz gerisin geriye dönüp sizin uygun bir taraflarınızda patlayabilir! Bölgenin gerçek sosyolojisini henüz iyi okuyamamışsınız. Diğer ülkeleri çok bilmem ama Türkiye halkı bütün unsurlarıyla böyle bir müdahaleye sonuna kadar direnir, o uçsuz bucaksız Konya ovasını da ibret-i alem ABD-İsrail askerleri mezarlığına çevirir, leşlerinize ait kabristan Anadolu’nun ortasında varlık mücadelemiz anısına bütün dünyaya şehadet eder. Çanakkale’de bütün kıtlığa, yokluğa rağmen size nasıl “defolun” dediysek bugün daha güçlü bir şekilde karşınıza çıkarız. Şunu da unutmayın ki dünyada bütün savaşlar nihai olarak hâla karada bitiyor, zafer hâla süngünün ucunda! Hamasi konuştuğumuzu yazdığımızı da düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! O balistik füzeleriniz filan da sizi kurtarmaz!

Ben tekrar bunu bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim! Bu coğrafyayı bir kez daha ateşe vermeye kalktığınızda bölgenin en azından sivil kuvvetler anlamında yek vücut olacağından şüpheniz olmasın. Ben kendi adıma uygun bir yerde kendi çapımda bir küçük cephanelik biriktirmeye başladım bile… İslam’ın son kalesi bu topraklar için şehit olmak ne büyük bahtiyarlıktır! O yastık gibi kitapların yazarı, kibirli Kissinger, sana son sözüm şudur: “O sözünü ettiğin, cepheye yollayacağın askerlerinin boynunu gazâ ruhuyla bilenmiş süngülerimizle kesmek bizlere büyük mutluluk ve zevk verecektir. Zafer hâlâ süngünün ucundadır!” Yüreğiniz yetiyorsa gelin ulan gavurun dölleri!

***

NATO’nun Sancısı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşılıksız aşk ve siyasetin sitcom’u 01 Ağustos 2020 | 216 Okunma Bu zamana kadar neredeydiniz? 30 Ağustos 2018 | 153 Okunma Memlekete Dolar, Euro, Yuan, Ruble, Dinar Akıtacaksak 22 Ağustos 2018 | 7.087 Okunma Sarışın Şeytan (D.T) ve Ortakları: 'M.L, M.S, G.S' 15 Ağustos 2018 | 5.207 Okunma Aptal ABD ve Aptal Uşakları! 08 Ağustos 2018 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar