Gerilla mantığı

CHP’nin yeni seçilen Bursa İl Başkanı “Mustafa Kemal’in askerleri değiliz, yoldaşlarıyız” demiş. İstanbul İl Başkanı, çiçeği burnunda “yoldaş”, küfürbaz...

CHP’nin yeni seçilen Bursa İl Başkanı “Mustafa Kemal’in askerleri değiliz, yoldaşlarıyız” demiş. İstanbul İl Başkanı, çiçeği burnunda “yoldaş”, küfürbaz Kaftancıoğlu da onu desteklemiş. “Evet askeri değil, yoldaşıyız, askeri dersek bu faşizan bir çağrışım yapıyor” şeklinde bir cümle kurmuş.

Birincisi bu ifadeler CHP’nin Klasik Kemalist, devletçi, solidarist, milliyetçi çizgiden, sosyalist, devrimci bir yapıya savrulduğunu ortaya koyuyor. CHP aşırı sol örgüt tabanından yetişmiş Alevi-sol-militan ekibin kontrolünde. CHP’nin Atatürk’ün partisi sloganı şimdilerde yerini Lenin’in partisi sloganına bırakmak üzere. Yakında CHP parti merkezlerine Lenin ve Marks posterleriyle birlikte, DHKP-C, PKK bayrakları ve Öcalan posterleri de bu Lenin posterlerine eşlik ederse de sakın şaşırmayalım.

Şimdilerde Atatürk’ün CHP’si, Lenin’in CHP’sine dönüşerek, Tunceli kökenli eski bir komitacı-militanın liderliğinde Türkiye’nin ana damarını oluşturan Müslüman-Türk ahaliye (Türk-Kürt-Çerkes-Laz-Gürcü hepsi aynı çatı altında) ve değerlerine, hatta milletin ve devletin bölünmez bütünlüğüne savaş açmış vaziyette. İşin ilginç tarafı, geçen hafta yazdığım gibi ülkenin Beyaz Türkleri ise hâla bu yeni CHP’yi destekliyor. İlginç değil mi? Onların tek derdi, anlaşılan o ki, “Erdoğan gitsin de kim gönderirse göndersin.” Bu yüzden CHP’nin başına kimin geldiği, CHP’nin ideolojik olarak nereye savrulduğu çok önemli değil.

İkinci nokta ise şu: CHP’nin yeni “örgütçüleri”nin bu yeni nesil söylemi, Türkiye’deki gayr-i milli unsurların konsolide olmaya başladığının da açık bir ifadesi. Neden mi? Aynı anda hep birlikte el birliği yapmışçasına PKK eylem yoğunluğunu artırıyor. Güney sınırımızda ABD Kürt kökenli militanları kışkırtarak Türkiye’ye saldırtıyor. İçeride CHP’nin yeni il başkanı “yoldaş” Selahattin’e güzellemeler düzüyor, bir yandan FETÖ olanca hızıyla psikolojik harbe devam ederek kamuoyunun zihnini bulandırmaya devam ediyor! Bunların hepsinin bir arada olması bir tesadüf mü? Tabii ki değil. Türkiye düşmanları şu an elbirliği yapmış vaziyetteler. Türkiye tehlikeli bir bataklığa çekilmek isteniyor. 15 Temmuz darbe süreci de bence hâla devam ediyor. Evet askerler millete silah doğrultmuş değiller ama FETÖ’nün ve benzer zihniyetin namluları Türk milletinin istikbaline uzatılmış vaziyette, çok dikkatli olmamız lazım!

***

15 Temmuz devam ediyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşılıksız aşk ve siyasetin sitcom’u 01 Ağustos 2020 | 216 Okunma Bu zamana kadar neredeydiniz? 30 Ağustos 2018 | 153 Okunma Memlekete Dolar, Euro, Yuan, Ruble, Dinar Akıtacaksak 22 Ağustos 2018 | 7.087 Okunma Sarışın Şeytan (D.T) ve Ortakları: 'M.L, M.S, G.S' 15 Ağustos 2018 | 5.207 Okunma Aptal ABD ve Aptal Uşakları! 08 Ağustos 2018 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar