Atatürk başörtüsüne karşı mıydı?

“Atatürk, verdiği özel bir izinle Dolmabahçe sarayında yapılan, bir generalin kızının düğününe katılır. Atatürk kendi kızının düğünü gibi yemekten dekorasyona kadar...

“Atatürk, verdiği özel bir izinle Dolmabahçe sarayında yapılan, bir generalin kızının düğününe katılır. Atatürk kendi kızının düğünü gibi yemekten dekorasyona kadar herşeyle kendisi ilgilenmiş, herşeyin kusursuz olmasını istemişti. Seçkin davetli topluluğunun katıldığı düğünde atmosfer mükemmeldi, her yer süslenmiş, içkiler, en müstesna yemekler, müzikler çalınıyor, şarkılar söyleniyordu. Atatürk yine o gece her zamanki gibi çok şık giyinmişti. Herkesin gözü onun üzerindeydi. Atatürk ise gelin, damat ve yakınlarıyla sohbet ediyor, hoş vakit geçiriyordu. Dans edenleri keyifle izlerken nedense o gece ilk kez dans etmediğini fark ettim. Esasında muhakkak bir hanımfendiyi eşinden müsade alarak dansa davet ederdi. Atatürk’e yakın masalardan birinde şık giyinmiş ancak başında siyah bir örtü olan bir kadın oturuyordu. Bu kadın düğünün başından beri Atatürk’ün dikkatini çekmişti. Gece saat üçte düğün sona erdikten sonra Atatürk yerinden kalkıp o başı siyah örtü ile kapalı hanımefendinin yanına nazikçe gidip, kendine has nezaketi ile ‘Hanımefendi kıyafetiniz çok güzel, otururken de sizi izledim, her şey güzel de şu başınızdaki siyah örtüyü anlayamadım. Ben artık kara çarşaflar, kara peçeler, baş örtüleri pek istemiyorum, müsade eder misiniz, şunu bir kafanızdan çıkarıp atayım' dedi. Hanım önce şaşırdı, sonra başıyla olur gibi ifade kullanınca, Atatürk hanımefendinin başörtüsünü eliyle zarif bir şekilde çıkartıp yanında bulunan bir beye verdi ve ilave etti: ‘Bu güzel saçlar kapatılırmı hiç?’ ve yavaşça eğilip yaşlı hanımın elini hafifçe öptü. Kadıncağızın gözleri dolu dolu oldu ve ‘Paşam elinizi öpebilir miyim?’ deyince, elini uzatan Paşa’nın ellerini defalarca öptü ve ağlayarak ‘Söz Atam söz, artık başımı asla kapatmayacağım’ dedi.”

Bu satırlar Atatürk’ün 12 yıl boyunca kütüphaneciliğini yapan Nuri Ulusu’nun anılarından. Oğlu Mustafa Kemal Ulusu’nun kaleme aldığı, Doğan Yayıncılıktan çıkan “Atatürk’ün Yanı Başında” isimli kitap Nuri Ulusu’nun anılarından derlenmiş. Mustafa Kemal Ulusu eski “Futbol Federasyonu” başkanlarından. Eğer bu kitapta yazılanlar doğru ise Atatürk’ün örtünme ile ilgili yaklaşımının ne yönde olduğu açık ve net olarak anlaşılıyor. Takdir okuyucunundur. 

***

Türkiye’de Amerika’nın Nükleer Bombaları Var mı?

Türkiye’de Amerika ya da NATO üssü denildiğinde aklımıza sadece İncirlik geliyor. Oysa ki Türkiye’de neredeyse 40’dan fazla yerde Amerikan üssü bulunduğu çeşitli kaynaklarca ifade ediliyor.  Adana’da bulunan İncirlik hava üssünde nükleer bombaların var olduğu, buranın Amerika’nın Türkiye’deki tek harekat üssü olduğu biliniyor. İncirlik dışında ise İzmir, Konya, Balıkesir, Muğla, Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit, Mardin, Adana, Gaziantep gibi illerde ve ilçelerde Amerikan üslerinin bulunduğu iddia ediliyor. Ülkemizin pek çok yerinde bulunan dinleme üsleri ve lojistik depolama yerleri ise ayrı bir soru işareti. Çeşitli bilgi kaynaklarında birkaç tanesi hakkında detay bilgisi şu şekilde: Ankara, Karamürsel, Sinop, Hakkari, Hatay, Erzurum Kargapazarı; dinleme üsleri. Ankara Cevizlibağ, Elmadağ, İstanbul, İzmir; dinleme ve harekat merkez üsleri. Gaziantep-Batman Havaalanı; Lojistik destek amaçlı havaalanları. Heronların üssü. Mersin Taşucu Limanı; Limanda liman ve helikopter pisti var. İskenderun Limanı; Türkiye’nin en geniş konteynır alanına sahip bulunuyor. Diyarbakır; Hava üssü, NATO askeri var. Şanlıurfa; yakıt ikmal üssü.

ABD PKK’ya açıktan destek veriyor, Ortadoğu’da ne kadar Türkiye düşmanı unsur varsa bunlara destek veriyor. Suriye ve Kuzey Irak’ta Türkiye aleyhinde takındıkları tutum ise ortada. Şimdi insan şu soruyu ister istemez soruyor? Bu kadar düşmanca tutuma rağmen bu kadar çok ABD üssü Türkiye’de neden var? Mesele sadece İsrail’in güvenliği mi? NATO açısından bir gereklilik mi? Yoksa bilmediğimiz daha başka şeyler mi var? Mesela Abu Gureyb benzeri bir hapishane vs bu tesisler içinde mevcut mu? Gerçekten İncirlikte ABD’ye ait nükleer bombalar var mı? Kamuoyunun bu konular hakkında aydınlatılması lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşılıksız aşk ve siyasetin sitcom’u 01 Ağustos 2020 | 216 Okunma Bu zamana kadar neredeydiniz? 30 Ağustos 2018 | 153 Okunma Memlekete Dolar, Euro, Yuan, Ruble, Dinar Akıtacaksak 22 Ağustos 2018 | 7.087 Okunma Sarışın Şeytan (D.T) ve Ortakları: 'M.L, M.S, G.S' 15 Ağustos 2018 | 5.207 Okunma Aptal ABD ve Aptal Uşakları! 08 Ağustos 2018 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar