Toza geçit yok!

Çok hoşuma gidiyor, neredeyse haftada bir basına, emniyet güçlerinin çeşitli adreslere toz baskını yaptıkları haberleri düştükçe mutlu oluyorum. İnşallah ağa babalarına da dokunuyordur işin...

Çok hoşuma gidiyor, neredeyse haftada bir basına, emniyet güçlerinin çeşitli adreslere toz baskını yaptıkları haberleri düştükçe mutlu oluyorum. İnşallah ağa babalarına da dokunuyordur işin ucu. Yani sokak satıcılarıyla uğraşmak yetmez esas patronları da kelepçelenmeli.

Eskiden PKK’nın Avrupa’ya sattığı tozun Anadolu toprakları üzerinden batıya sevk edildiği hep söylenirdi. PKK bu işten çok büyük paralar kaldırdı vakti zamanında. Şimdi bu işin başında kimler var bilmiyorum ama sigara içme yaşının 12-13’lere düştüğü, uyuşturucu kullanımının 15-16’larda gezdiği bir ülkede bu operasyonların olanca hızıyla devam etmesi gerekiyor. Emniyet bir yandan terör odaklarıyla mücadele ederken öbür yandan da uyuşturucu baronlarının kuyruğunu sıkıştırıyor. Bu iyi, hem de çok iyi. Özelikle sentetik uyuşturucular günümüzde çok yaygınlaştı, bunun önünü kesinlikle almaları gerekiyor. Bu uyuşturucu meselesi en az terör kadar önemli!

***

Damatlar, gelinler, evlatlar!

Türkiye çok değişti artık eski Türkiye değil. Eski dönemlerde politikacı çocuklarının gazetelerde boy boy haberleri çıkar, devlet imkanları üzerinden zenginleşen ve çeşitli karanlık işlerle adı anılan ayrıcalıklı yakınlar birer nefret topu haline gelirlerdi. Siyasette aile ve aile efradı çok önemlidir. Sizi vezir de edebilirler, rezil de edebilirler. Dizginlerini elinize almazsanız başınıza büyük işler açarlar. Damat, gelin, evlat, hısım kontenjanından devlet kadrolarında vazife alanlar iki kat daha dikkatli olmak zorunda. Sizi oralara taşıyan insanları mahcup duruma düşürmemek zorundasınız. Akrabalık ilişkileri ile devlet ve siyaset işleri birbirine karıştırılıp da riyasette had aşıldığında kişi hem kendisine zarar verir hem de kendisini oraya taşıyanlara! Kendi alanında top koşturan, kendi sahasında oyununu iyi oynayan herkesin başarı şansı daha yüksektir ama başka sahalarda da top koşturmak, her şeye burnunu sokmak ve baskın karakter pozisyonuyla gücü arkasına alarak şımarıklık yapmak yürünen yolda uzun soluklu olunmayacağının habercisidir. Siyasette ailesel, kabilevi refleksler, Emevileşme temayülü tehlikelidir, bundan kurtulmak lazım!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşılıksız aşk ve siyasetin sitcom’u 01 Ağustos 2020 | 216 Okunma Bu zamana kadar neredeydiniz? 30 Ağustos 2018 | 153 Okunma Memlekete Dolar, Euro, Yuan, Ruble, Dinar Akıtacaksak 22 Ağustos 2018 | 7.087 Okunma Sarışın Şeytan (D.T) ve Ortakları: 'M.L, M.S, G.S' 15 Ağustos 2018 | 5.207 Okunma Aptal ABD ve Aptal Uşakları! 08 Ağustos 2018 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar