Trump da operasyona hazır mı?

2018 Aralık'ında Fırat'ın doğusuna operasyonun eli kulağındaydı. Sınır boyunda yine yığınak yapılmış, yine 'operasyon geliyor' mesajları verilmiş, yine 'hazırlıklar tamam' haberleri yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fırat'ın doğusu ile ilgili ikazlarımızı yaparken, aynı zamanda hazırlıklarımızı da tamamladık. Fırat'ın doğusunu terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır" diye açıktan duyurmuştu.

Amaç, hedef bölgeyi kontrol eden ABD'nin kulağına su kaçırmak ve dikkatini çekmekti. Yoksa ne diye davulla zurnayla ilan edilsin.

Daha fazla oyalanmaya tahammülümüzün kalmadığını, taleplerimiz karşılanmazsa kendi göbeğimizi kesmekte kararlı olduğumuzu bir de böyle anlatmayı deniyordu Ankara. Son üç diye geri sayıma bile başlanmıştı...

Fakat arkası gelmedi. Neden gelmediğini de üç hafta önce Osaka'da, güya Erdoğan'la ne kadar iyi geçindiğini örnekleyecekken her zamanki gibi böbürlenmeden duramayıp yüzüne gözüne bulaştıran Trump söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 677 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 914 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 594 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.265 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar