Tapulara erişim kısıtlanmadıysa bu ne!

Elif Çakır’la Yıldıray Oğur’a verdiği röportajı dünkü Karar’da okudunuz; İBB Başkanı İmamoğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yalanlamasını yalanladı.

Hatırlayacaksınız; Kanal İstanbul hattındaki arazilerin el değiştirme trafiği izlenemesin diye belediyelerin tapu bilgilerine erişim yetkisinin kaldırıldığı iddia edilmişti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ise gecikmeli ve alttan alan bir açıklamayla bu haberi yalanlamış, yaptıkları değişiklikle bilakis belediyelerin online kayıt sorgulama yetkilerinin genişletildiğini söylemişti. Erişimlerine kapatılmadıysa, bir şeyler saklanmak istenmiyorsa Başkan İmamoğlu ne demeye yakınsın, takip imkanının belediyelere tekrar açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a niye seslensin ki!. . . İnanmakta zorlanmış, ‘yalanlama kulağa inanılmayacak kadar medeni ve şeffaf geliyor’ demiştim. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün açıklamasına şüpheyle yaklaşmakta haksız değilmişim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 415 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.335 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 168 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar