Tamince örneğindeki çarpıklık

Cumhuriyet gazetesinin çizeri Musa Kart, Twitter’dan şöyle isyan etmişti:

“ETS’yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız...”

Yerden göğe haklı ama buradan şu sonuç mu çıkar: Benim ETS Tur’dan satın aldığım tatil FETÖ ile irtibatlandırılırken turun sahibi için aynı irtibat neden kurulmuyor!

Hayır, kastı elbette bu değil. ‘O niye dışarıda’ demiyor, ‘ben niye içerideyim’ diyor.

ETS bağlantısı, Mehmet Ersoy’un bakanlığına bile engel olmuyorken kendisinin yargılanmasına sebep olmasındaki tutarsızlığa eleştirisi.

Öyle ya, ETS Tur’u FETÖ’yle ilişkilendiren suçlama ispatlanamamışsa...Sorgulanması gereken, Ersoy’un neden tutuklanmadığı değildir. Doğrusu, ETS Tur’u aramış olmaktan Musa Kart’ın nasıl olup da suçlanabildiğidir. Bakanlık kısmı ise liyakat açısından tartışılabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 187 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.262 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.918 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar