Sterlin de toparlandı bu arada

İyi haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle vermişti:“Şu anda İngiltere’de sterlin patladı, nereden nereye geldi sterlin. Övünüyorlardı, ‘Biz şuna karşı bu kadar değerliyiz, buna karşı...

İyi haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle vermişti:

“Şu anda İngiltere’de sterlin patladı, nereden nereye geldi sterlin. Övünüyorlardı, ‘Biz şuna karşı bu kadar değerliyiz, buna karşı bu kadar değerliyiz’ diye. Şimdi bugün aldığımız haberlerle patladılar.”

İktidar medyası da sevinmişti. Sterlindeki yüzde 5’lik değer kaybı için, “tarihi erime” başlıkları atılmıştı

3 gün sürmedi, sterlin dolar karşısında toparlandı. Yüzde 10 değer kazandı. Düşmeye başladığı seviyelerin üstüne geri döndü. Fakat kötü haberi, kimse bize vermek istemedi.

Ecdadın dediği gibi; el ile gelen, düğün bayram ya bize... Sadece bizim paramızın pula döndüğü fikri, dayanılmaz olurdu. Uykularımızı kaçırırdı. Sterlinin de patlaması iyi haberdi onun için. Herkesin başına gelmesi, acımızı hafifletiyordu.

Şimdi kaldık mı yine, en çok değer kaybeden paralarda dünya birinciliğimizle baş başa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 520 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 2.975 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar