Sözcü’den boşalacak kadro Birgün’e

Adı konmamış bir kadro ihdas edildi sanki; FETÖ’yle ‘adeta ağız birliği’nden yargılanan muhalif medya kadrosu. . . Baksanıza boş tutulmuyor; iki yıldır süren Sözcü davası sona geldi, dünkü duruşmada karar randevusu çıktı.

 Ama zaten 4 gün önce, yerini alacak dava açılmıştı. Birgün gazetesine, Fuat Avni haberleri yapmaktan FETÖ’cülük suçlamasıyla açılan dava...

Dönüşümlü yargı nöbeti gibi; görevi tamamlayan bırakıyor, tutma sırası gelen nöbeti devralıyor.

Cumhuriyet de sırayı tam savdığında, münavebeli el değiştiren bu kontenjana bakalım kim atanacak?

Münhal kalmasına savcılarımızın gönlü razı olmuyor nasılsa. Boşalan kadroyu dolduracak bir iddianame illa ki çıkıyor. Güz kararnamesi tayin furyasında kime vurursa artık piyango...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, ‘makbul gazeteciler’e Medya Oskarları dağıtılan geçenki ödül töreninde dinleyince kontenjanın iptal edilebileceği izlenimi edinmiştim bir an.

Neyse ki yanlış anlamışım; “Biz şiddete bulaşmadığı, hakarete varmadığı sürece ne kadar aykırı olursa olsun tüm fikirlerin temsil edildiği özgür bir basın arzu ediyoruz” derken kastettiği bu değilmiş.

FETÖ’cü medya suçlamasına ayrılan kontenjan yerli yerinde duruyor, o sözlerin üstünden birkaç gün geçmeden belirsizlik de giderildi zaten.

Sözcü’den boşalması halinde mesela, o koltuk sahipsiz kalmayacak. Daha boşaltılmadan Birgün gazetesi yöneticilerine ayırtıldı bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.035 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.021 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 826 Okunma Bayram yalnız 'CHP tarikatı'na mı haram? 10 Nisan 2024 | 2.433 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar