SETA'ya söylüyorum ilgilisi alınsın

Güya uluslararası medyanın Türkiye 'uzantıları'nın ne kadar taraflı ve tek sesli olduğunu araştırıyorlar. BBC Tükçe'ye uzanıyor ama CNN Türk'e kadar uzanmıyor bu 'uzantı'lık.

Amerikan şirketi FOX'u kapsıyor ama Katar'ın Türkiye'deki medya yatırımları dahil değil.

Sosyal ağ analizi diye; kim kimi Twitter'da takibe almış, ne paylaşmış tek tek seçiliyor. 'Kullanışlı' olanları alınıyor ama kurguyu bozan, amaca uymayan eleniyor.

'Uzantı' diye mimlenen mecralardaki gazetecilerin şeceresi çıkarılıyor ama yıllarca çalıştıkları gazete atlanırken kapısından geçtikleri TV'yi içeriyor kısaltılmış künyeleri, işe hangisi gelirse...

Sonra da tepkilere bozuluyor SETA, objektif ve akademik ciddiyetle yaklaştıklarını söylüyor.

Bu değilse nedir manipülasyon ve çarpıtma, nedir tek sesli kampanya ve borazanlık? At gözlüğü takmış gülünç ve cıvık fişleme böyle değilse nasıl yapılır?  Siyaseten 'istenmeyen' gazetecilere daha nasıl 'ajan' imajı giydirilir, algı operasyonu başka nasıl çekilir, eleştirel yazıp konuşanlar başka ne şekilde hedef gösterilebilir? Söylesinler de bilelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 179 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 154 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar