'Şefkat tokadı' dedikleri

ANADOLU Ajansı "FETÖ'den 'şefkat tokadı' tehdidi" başlıklı bir haber geçti.Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında bu yönde bilgilere...

ANADOLU Ajansı "FETÖ'den 'şefkat tokadı' tehdidi" başlıklı bir haber geçti.
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında bu yönde bilgilere ulaşılmış.

“Gözaltına alınanların ifadelerinde, FETÖ’nün özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra kopmaları engellemek için ‘şefkat tokadı’ adlı inanç mekanizması oluşturduğu belirlendi” deniyor.

Buna göre, FETÖ ile irtibatını kesmeye çalışanlar, ‘kendileri ya da yakınlarının Allah tarafından cezalandırılacağı, başlarına bir musibet geleceği’ yönünde telkinlerle tehdit edilmiş.

Fakat küçük bir sorun var haberde.

FETÖ, kendinden kopanları Allah’a havale edip peşlerini bırakıyor değildi ki.

İnanç mekanizmasıyla tehdit etmiyordu. Başlarına gelecek işi kendi elleriyle getiriyordu FETÖ.

İlahi ikazdan değil, bir beşeri kumpastan söz edebiliriz bu durumda.

İnanç mekanizmasından değil, bir paralel yapı mekanizmasından bahsedebiliriz.

‘Şefkat tokadı’nın değil, ne şefkat tokadı, düpedüz ‘FETÖ tokadı’nın tecellisini konuşabiliriz.

İnanç argümanı kullanılarak savrulan tehditleri değil, basbayağı devlet gücü kullanılarak savrulan yumrukları sayabiliriz sayacaksak.

Sözüm ona yoldan sapanlar, çok geçmeden gerçeğe dönüşen şefkat dolu tehditlerin tecellisiyle neye uğradıklarını şaşırıyordu.

Emellerine ram olmayanlar üzerinde bu çarkı nasıl acımasızca işlettiklerini görmeyen, duymayan, bilmeyen mi kaldı memlekette.

Kısacası; verdikleri korku Allah korkusu değildi. Allah’tan korkmaz bir mekanizmanın hayatlarını nasıl göstere göstere cehenneme çevirebileceği gerçeğiyle korkutuyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 511 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 913 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.258 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar