Sahte reçeteyle koronavirüs cinayetlerine son!

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımlarına nefes aldırmıyor. Tespit edilen 137 kişiden 24'üne gözaltı yapıldı, kalanlar sıkı takipte, operasyonların yurt genelinde sürdüğü bildiriliyor.

Yakın markaja alınan asılsız paylaşımlar ne mi?

Mesela, bir telefona atılan 'testiniz pozitif çıktı, derhal filan hastaneye uğrayın, filan doktoru görün' şeklindeki bir kısa mesaj. Belki de münasebetsiz bir şakaydı.

Mesela, bir şehirde iki koronavirüs ölümü görüldüğü ama halktan saklandığı iddiası. Altından, dikkat çekip gündeme gelmek için sansasyon koparmaktan sabıkalı bir ilgi arsızı, bir şöhret budalası çıktı. 

Ve mesela, 'vaka sayısının gizlendiği, açıklanandan çok daha fazla olduğu' gibi, yetkilileri gerçeği söylememekle suçlayan ve resmi açıklamalarla ters düşen paylaşımlar. Kamuoyunu yanıltarak panik tetiklemekten, provokatif yalanlarla korku yayarak devlete güveni sarsmaktan takibe takılıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 97 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.256 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.914 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar