Oldu olacak ‘sarı yelek’ yasaklansın

Merak ediyorsanız, Fransa’da arabalarda bulundurulması hâlâ zorunlu. Trafik kontrolüne araçta ‘sarı yelek’siz yakalanmak suç, ‘sarı yelek’le yakalanmak değil. Ha, bu arada Macron iktidarının...

Merak ediyorsanız, Fransa’da arabalarda bulundurulması hâlâ zorunlu. Trafik kontrolüne araçta ‘sarı yelek’siz yakalanmak suç, ‘sarı yelek’le yakalanmak değil.

Ha, bu arada Macron iktidarının isyancı Sarı Yeleklilerle imtihanı da bütün harareti ve can yakıcılığıyla devam ediyor.

Ve evet, bu şartlar altında bile... Fransızlardan hiçbir aklıevvel henüz ‘ne duruyoruz, sarı yelekleri yasaklayalım’ gibi parlak bir fikre kapılmadı.

Böylesi sivri fikirler, ancak bizdeki sivri kafalı sipsipullahlardan çıkabilirdi, öyle de oldu.

Ha bugün ha yarın peydahlanır derken çok geçmedi, sarı yeleği suç aleti sayma çağrıları duyuldu. Ne olur ne olmaz, birileri Fransa’ya özenerek sırtına giyip sokağa çıkmaya yeltenebilir gibi sağlam gerekçelerle hem de.

Paris’te sarı yelek satışları patlamış, fiyatlar uçmuş, giyen ‘çapulcu’lar ha bire çoğalıyor ve kazanıyor ama tedbir almaktan aciz iktidar.

Diktatörlükle suçlanan, istifası istenen, sokağın ateşini düşüremediği için iktidarı sallanan Macron’un etrafında yok ki böyle akıldaneler, kıvranıp duruyor.

Tedbiri baştan alıp işi şansa bırakmama sivrilikleri, bizim zinde trol kuvvetlerine mahsus.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 715 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.728 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.262 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 497 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar