Nerede kaldı İslam Ordusu!

BAHÇELİ, dünkü grup konuşmasında NATO’ya ağır serzenişlerde bulunuyordu.İkinci büyük ordusuyuz, yarım yüz yıllık ortağıyız ve anladığım kadarıyla ittifakla ilişkimiz...

BAHÇELİ, dünkü grup konuşmasında NATO’ya ağır serzenişlerde bulunuyordu.
İkinci büyük ordusuyuz, yarım yüz yıllık ortağıyız ve anladığım kadarıyla ittifakla ilişkimiz, kriz sinyalleri veriyor.

Şu veryansına bakın, alarm zillerinin çaldığını göstermiyor mu:

“Adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır... NATO bu kadar ucuz mudur?...”

Bahçeli’yi rahatsız eden şey, NATO’nun Suriye’de IŞİD’le savaşa katılacak olması.

Peki neden bir tehlike yaklaşıyormuş gibi teyakkuza geçirdi Bahçeli’yi bu? Niye rahatsız etti, niçin derin endişelere sevk etti?

PKK’YLA NATO BİR SAFTA

Bahçeli’yi erken tepkiye sürükleyen şey, PKK’yla NATO’nun aynı safta yer alacağı düşüncesi.

IŞİD’le mücadelede yan yana düşmüş, kol kola girmiş, silah arkadaşı olmuş, aynı cephede çarpışmış, birlikte askerlik yapmış görünecekler.

Türkiye’nin NATO’su, YPG üzerinden PKK’yla gücünü birleştiriyor, ittifak kuruyor, ortak harekât icra ediyor gibi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Brüksel zirvesi kararlarını bu yüzden sorguluyor MHP lideri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 147 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 604 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.629 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar