“Nerede bu devlet” unutturulurken

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (06.12.2022)''“Nerede bu devlet” unutturulurken'' başlıklı yazısı.

“Allah’a hamdolsun; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu millete, hiçbir zaman nerede bu devlet dedirtmedik!”

İçişleri Bakanı Soylu, gittiği her yerde bunun için şükrediyor. «Nerede bu devlet» sorusunun, geçmişte çokça sorulduğunu hatırlatmadan geçmiyor. Bugünlerin kıymeti bilinsin diye.

Devlet, en son üç harfli marketlerin fiyatlarına el atmaya çağrıldı. El konmasından kayyum atanmasına, gerekirse kapatılmalarına kadar uzuyor talep listesi.

Enflasyonla mücadele, dünyada olduğu gibi bizde de Merkez Bankasının görevi. Üç ya da beş harfli marketlerin, bakkalların değil.

Ama dünyadan farklı olarak bizde görev, marketlerle bakkallara havale edildi. Sanki para politikasını onlar belirliyor, fiyat istikrarının sağlanmasından da bu sebeple onlar sorumlu.

Etiketler niye her gün değişiyor, fiyatlara neden sürekli zam geliyormuş! Millet, hesabını marketlerden sormaya yönlendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 359 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 913 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.249 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar