Ne zafer ne hezimet

‘Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' romanının başlığındaki gibi geçti. Ama roman gibi sarsıcı değildi. Nefes nefese geçmedi.

Biri genç, istekli, dinamik ve enerjik görüntüsünü avantaj olarak kullandı. Diğer aday, yaş faktörünü tecrübe farkı olarak öne çıkarmayı denedi.

Elbette seçmen kanaati üzerinde belirleyici bir rolü var nasıl göründüklerinin. Fakat asıl kazanma stratejileri, başka vurgularda gizliydi.

Yıldırım, İmamoğlu'nu 'yalancı' çıkarmaya oynadı. Bütün hazırlığı buna dönüktü. Dönüp dolaştırıp her defasında konuyu 'yalan söylüyor'a bağladı. Sosyal medyadaki amigo taburları da aynı yere ateş etti.

Yıldırım'a destek kampanyası, ısrarla  oradan yüklendiğine göre çalışılmış bir taktik bu.

Fakat İmamoğlu, Yıldırım'a Sayıştay raporunu okumadan yalanladığını kabul ettirdiğinde,  taktiği boşa çıkarmayı da başardı. En dramatik falsosuydu Yıldırım'ın. Açığa, ofsayta düştüğünde, yalancılığı rakibinin 'yumuşak karnı'na çevirme taktiği de çöktü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 394 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.289 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.927 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.265 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar