Nasıl bir bukalemun bu FETÖ?

EĞER göründüğü gibiyse...Eğer Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, ABD’li muhatabı Kerry’ye dediği gibi Ruslar da Türkler de suikastın FETÖ işi olduğunu biliyorsa... Eğer...

EĞER göründüğü gibiyse...
Eğer Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, ABD’li muhatabı Kerry’ye dediği gibi Ruslar da Türkler de suikastın FETÖ işi olduğunu biliyorsa...

Eğer FETÖ’nün, Türk-Rus yakınlaşmasını bozma ihalesi aldığından iki taraf da eminse...

Eğer Büyükelçi Karlov’un katili, Nusracı görünümlü bir FETÖ fedaisiyse...

Ortada çözmemiz gereken acayip bir garabet var demektir.

***

Bir örgüt ki...

Ancak sıkı istihbarat servislerinin yapacağı ‘sahte bayrak’ operasyonları planlayıp icra edebiliyor.

Bir örgüt ki...

Türkiye ile Rusya’nın arasını açmak için, Rusların Suriye’de savaştığı düşmanlardan Nusra kılığına girmeyi akledebiliyor.

Bir örgüt ki...

Rus Büyükelçi’yi vurduracağı intihar suikastçısına, terör örgütü Nusracı süsü verebiliyor.

Bir örgüt ki...

Bukalemun gibi kılıktan kılığa girebiliyor, çıkarları için intihar saldırılarına bile soyunabiliyor, bu saldırıları başka terör örgütlerine yıkılacak şekilde tasarlayabiliyor.

Bir örgüt ki...

Yapamayacağı şeytanlık yok. Alçaklıkta üstüne yok. ‘Benim’ diyen değme istihbarat teşkilatlarına taş çıkaracak kabiliyet ve kapasiteye sahip.

Fakat gelin görün ki bu profesyonel örgüt, dakika bir yakayı ele verecek acemilikler yapıyor.

***

Öyle bir suikastçı seçiyor ki bir alnında “haza FETÖ’cü” yazmadığı eksik.

Yüzünden gözünden akıyor, ilk bakışta akla FETÖ’yü getiriyor, bir çırpıda profili çözülüyor, daha bakar bakmaz kimliği ve amacı anlaşılıyor.

Yani Nusra tipi bir terör örgütü, FETÖ’nün üstüne yıkılacak bir kamikaze eylemi yapmak istese... ‘sahte bayrak’ dalgalandırayım da FETÖ işi gibi görünsün dese ancak böyle bir kostüm, böyle bir profil seçerdi.

O kadar çaylakça bir kandırmacayla karşı karşıyayız.

***

Katilin gittiği kurstan aldığı bursa, Çevik Kuvvet polisi olmasından mesleğe giriş torpiline, bağlantılarından kaldığı öğrenci evine, evinden çıkan kitaplardan robotlaşmış kişiliğine kadar her şey bağırıyor bu bir FETÖ’cü diye.

FETÖ’cü olduğu hemen çıksın, çıplak gözle anlaşılsın, arayan eliyle koymuş gibi bulsun diye özenle iz bıraksan bu kadar olur.

Sanki katil, FETÖ’cü görünümlü bir Nusracı gibi görünsün istenmiş, tersi değil de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 715 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.728 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.262 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 497 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar