Muhalefeti karalamanın dayanılmaz hafifliği

İşittiniz mi Esad’ı; ülkesinin muhalifleri Suriye’yi değil Türkiye’yi temsil ediyormuş. Halbuki Türkiye için anayasa yapmayacaklar, Suriye anayasası...

İşittiniz mi Esad’ı; ülkesinin muhalifleri Suriye’yi değil Türkiye’yi temsil ediyormuş. Halbuki Türkiye için anayasa yapmayacaklar, Suriye anayasası yapacaklarmış. Sözde muhalefet temsilcileriyle bu şartlarda masaya oturup ne görüşecekmiş.

Baskıcı, dayatmacı rejimlerin tipik savunma silahı, bildik yan çizme yöntemi.

2012’de Esad tam açılım ve reform süreçlerini başlatacakmış ki dış güçler müdahale etmiş, demokratikleşme adımlarını sabote etmişler.

Karşılarında, bırakın Suriye halkının hak ve özgürlük taleplerini temsil etmeyi, kendi görüşlerini bile temsil etmeyen bir muhalefet varmış.

Türkiye’yle müzakere masasına oturmak, Erdoğan’la uzlaşı fotoğrafı vermek için can atmıyormuş gibi konuşuyor.

Oysa baştan kendi insanıyla sahici, samimi bir uzlaşma arasa, oyalama taktikleriyle yokuşa sürmese, iş bu noktalara gelir miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 42 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.231 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.890 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar