Meğer tek başlılık çok mu iyiymiş!

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (13.01.2022)'' Meğer tek başlılık çok mu iyiymiş!'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kimi ateşli muhalifleri, aynı fikirde: Altı kaptan gemiyi batırır, bir kaptan şahane yüzdürürmüş.

Erdoğan'ın, çift başlılığı ortadan kaldırıp Bahçeli ve diğer ortaklarla tek başlı sisteme geçmesi, fıstık gibi olmuş demek.

Kişi hükümeti yani tek adam yönetimi, bazı muhaliflerin de gözüne güzel görünmeye başladı birden, tıkır tıkır işliyormuş.

Böyle güçlü, istikrar getiren, bulunmaz bir sistem varken istikrarsız ve kaotik bir çoklu yönetim vaadiyle seçim mi kazanılır? Milletin kafasını bulandırmaktan başka bir şey değilmiş.

Altı 'uyumsuz' parti, tutturmuşlar bir Altılı Masa... Ortak aday çıkaracaklarmış da... Ortak akılla birlikte yöneteceklermiş de... İktidarı, sorumluluk ve yetkileriyle paylaşacaklarmış da...

Öyle ya; tek aklın, tek başlı yönetimin nesi eksik! Cumhurbaşkanı değil de kayyum mu seçecekler; kendilerine kukla, bostan korkuluğu mu istiyorlar!

CHP ile İYİ Parti; oylarına bakmadan eşit söz hakkı bekleyenlere katlanmak, boylarından büyük laf edenleri taşımak zorunda değilmiş.

Ufukta güya kara göründü ya; kimi muhalifler, bu ortaklık masasını beğenmemeye, gereksiz bulmaya, dudak bükmeye soyundu.


Her kafadan ayrı bir ses, neymiş bu Altılı Masa kakofonisi!

Onun kaprisini, bunun kahrını, öbürünün bagajını ne çekecekmişsin!

Küçük büyük demeden uzlaşma mecburiyeti mi, bir gemide altı kaptan mı olurmuş, bu ne saçmalıkmış...

CHP ile İYİ Parti için ayak bağına dönmüş diğerleri ama haberleri yokmuş. Yol yakınken kurtulmaları şartmış.

AK Parti ve MHP ile BBP, Perinçek'in partisi gibi diğer iktidar ortakları da aynen bunu diyor işte. Kimi hızlı karşıtlarıyla Erdoğan, birbirlerini anlamaya ve hak vermeye başladı desenize.


Davutoğlu'nun kafaları karıştırmasına kızmak, eleştirmek, tepki koymak başka. Onun üstünden Altılı Masa'ya, çok başlı diye karşı çıkmak başka.

Sorunu gemide değil kaptanda arayanlar, eğri gemiyle doğru sefere çıkılabileceğini sanıyor.

Tek başlılığı değil, kimin başta olduğunu dert edenleri tutmamak lazım. Çok başlılık kötü, tek başlılık iyiyse adres belli; aman ha yanlış masaya gitmesin oyları.

PAŞALAR KILIÇDAROĞLU'NU ALKIŞLASAYDI

Başbakan Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na şöyle fırça çekmişti:


"Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde konuyla ilgili değil, tümüyle baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi. Siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına... Devletin üst ricali, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, herkes orada, yargı orada. Bir kısım da şakşakçılar var malum. Onlar da alkışlıyor..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 2.202 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.205 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.030 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.033 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 828 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar