Konut baronlarını bekleyen suçlama

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (11.05.2022)''Konut baronlarını bekleyen suçlama'' başlıklı yazısı.

Ekonomist değilim ama ben bile şunu görebiliyorum; sudan ucuz krediyle piyasayı TL’ye boğarsanız, enflasyonu daha beter patlatırsınız.

Kaldı ki uyarmayan ekonomist yok.

Müjdesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Yüzde 1’in altında faizle yani bedavaya, 10 yıl geri ödemeli konut kredisi kullandırılacak. 2 milyon liraya kadar.

Bir milyonluk kredi çekerseniz, aylık taksidi 15 bin liralara; 2 milyonluk çekerseniz, 30 bin civarlarına geliyor.

Böylece müteahhitlerin elindeki konut stokları eritilecek, inşaat sektörü canlandırılacak ve dar gelirlilere ev alma imkanı sağlanacak.

Nasıl fikir ama, büyük destek...

Yeter ki dar gelirliler, aylık 15 ila 30 bin liracık arası taksit ödeyebilsinler.

Bir taşla üç kuş, sihirli formül, maşallah!

Tek fenalığı, konut fiyatlarını daha da şişirecek olmasıyla sınırlı değil.

Piyasaya basılan parayı, muslukları açarak fazlasını şırınga etmek suretiyle bollaştırıp enflasyonu çok daha coşturmasından korkuluyor.

TL’nin değersizleşmesine, alım gücünün düşüp pula dönmesine yol açan durum.

Arkasının nasıl geleceği ise malum...

Bugün uyaranlar, başta felaket tellallığıyla suçlanacak. Dış güçlerin borazanı gibi gösterilecekler. Halkın yararına, milletin lehine hiçbir müjdeye sevinmedikleri, zaten cinslerinin cibilliyetlerinin bu olduğu söylenecek.

Sonrasını ise biliyorsunuz, klasik son işte. Korkulan felaket başa gelip uyarılar bir bir gerçek çıkınca bu kez iktidar, ‘evet sıkıntı var ama biz yapmadık’ diyecek.

Konut fiyatları roketi ateşlenmiş, zamlar yol alıp fırlatıldığı yörüngeye oturmuş. ‘Kim yaptı ki’ diye sağa sola bakılıp suçlu aranmaya başlayacak.

Ve ucuz krediyi boca etmek suretiyle fiyatları roket hızıyla Ay’a zıplatan konut baronlarının peşine düşülecek. Halk, ev sahibi olma hayallerine kan doğrayan o fırsatçılara ezdirilmeyecek.

O darbeci baronlar ki; halkı adeta perişan ederek iktidarı devirmek olan karanlık emelleri, dünyada sır değil. Vay onların haline! Başlarına gelecek var, şu yaklaşan tufana bakıp ürpermez mi içleri?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 2.700 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.021 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 826 Okunma Bayram yalnız 'CHP tarikatı'na mı haram? 10 Nisan 2024 | 2.432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar