Kimler Kandil'le Kandil kimlerle beraber?

Kandil, kayyum operasyonuna 'siyasi darbe' demiş ve herkesi ayağa kalkmaya, tepkiyi yükseltmeye çağırmış. Bilin bakalım bu kime yarar?

Hukuk ve demokrasiye sahip çıkmak için tepki gösterenlere mi? Yoksa onları, hukuk ve demokrasi adına değil de Kandil adına konuşuyormuş gibi göstermek isteyenlere mi?

CHP'nin kayyum kararlarına nasıl tepki vereceğini, dün Sözcü'de Kılıçdaroğlu'nun ağzından Deniz Zeyrek yazdı.

Şöyle: “Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz. İstanbul'da aynı şeyi YSK eliyle bize yaptılar. ‘Ya sokağa çıkın ya boykot edin' dediler. İkisini de yapmadık. Halkın ferasetine güvendik ve gördük.”

Sokağa çıkmadan karşı çıkma politikasında yüzde yüz haklı, yerden göğe katılıyorum. Ama sırf Kandil'deki terör çetesi, sokağa çıkılmasını istediği için ve bu, sokağa çıkanları Kandil'in işbirlikçisi diye karalayacak propagandalara hizmet edeceği için doğru değil.

Çünkü aynı düz mantıkla tam tersini söylemek de mümkün. Kayyum müdahalesi kime yarıyor, Kandil'in tepkisi kimin işine geliyor diye bakın, bakalım ne görüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 359 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 913 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.249 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar