Kılıçdaroğlu yan mı çizdi?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (06.10.2022)''Kılıçdaroğlu yan mı çizdi?'' başlıklı yazısı.

Şimdilerde CHP'nin hamamına gidip kurna, düğününe gidip zurna beğenmeyen kimi muhalifler, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hamlesini de beğenmedi.

AK Parti kadar onlar da eski yasakçı CHP'yi özlüyorlardı, sır değil. Kılıçdaroğlu'nun diğer helalleşme açılımları gibi bundan da hiç hoşlanmadılar. Kendi kalesine gol attığını söylüyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iktidar medyası da aynı kanaatte. Yıllarca bunu istememişlerdi sanki, CHP'deki özgürlükçü değişimden hazzetmediler.

Bay Kemal'in, karşı tarafta başörtüsünü normalleştirmesinden çok rahatsızlar. CHP yönetimine giren başörtülüler için 'vitrin süsü' bile dediler.

İktidar, eski CHP'yi mumla aradığını epeydir saklamıyor. Din ve kimlik kavgasıyla toplumu kutuplaştırmaya, eskiden elverdiği için olsa gerek.

Artık ne hayrını gördüyse meğer AK Parti, o CeHaPe zihniyetini çok seviyormuş, değişmesini dilemiyormuş, sonradan anladı.

Kimler, kimlerle beraber Kılıçdaroğlu CHP'sine ve onun ülkeyi normalleştirmesine karşı; kadere bakın.

İktidarla müzmin muhalifleri, Bay Kemal'in bulunmaz bir pas attığında ve Erdoğan'ın onu gole çevirdiğinde hemfikir.

CHP, iktidarların kılık kıyafet dayatmasından başını örtenleri de örtmeyenleri de koruyacak bir yasa teklif etti. Kadınların ne giyip ne giymeyeceğine iktidarlar karışamasın, istismar konusu olmasın ve siyasetin tekelinden çıksın diye. Bu defteri, açılmamak üzere kapatmayı amaçlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 189 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 909 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.237 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar