Keramet ekonomisiyle nereye kadar?

Bakan Nebati, dolar 18’lerden 11 liralara indiğinde bu fevkalade gelişmeye “lan nasıl” diye tepki göstermişti.Dediğine göre Merkez Bankası hiçbir şey yapmamıştı. Vatandaş...

Bakan Nebati, dolar 18’lerden 11 liralara indiğinde bu fevkalade gelişmeye “lan nasıl” diye tepki göstermişti.

Dediğine göre Merkez Bankası hiçbir şey yapmamıştı. Vatandaş, Cumhurbaşkanı’nın TL’ye kur garantisi açıklamasına güvenmişti, dolar bu tepkiyle kendiliğinden düşmüştü.

Sonuç, Bakan’ın bile beklemediği kadar iyiydi. Piyasalar, fevkaladenin fevkinde olumlu karşılamıştı.

Oysa ekonomistler, MB ve BDDK kayıtlarında tersini gördü, rakamlar bir müdahale sonucu doların düştüğünü söylüyordu.

Soru şu:

Bakan Nebati, MB’nin arka kapıdan dolar satıp satmadığını gerçekten bilmediği için mi şaşırmıştı? Yoksa şaşırmış gibi mi yapıyordu?

Daha önce 128 milyar dolarlık rezervlerin bu yolla yakıldığını, Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmaylarından Kerim Rota ortaya çıkarmıştı.

Rota, pazartesileri KRT’de Yavuz Oğhan’la yaptığımız “Sen Ne Dersin” programına konuktu. Ve bir mucizevi başarının perde arkasını daha ortaya çıkardı.

Meğer MB, yılın son günü 70 milyar lira zarardan 60 milyar lira kâra geçmiş. Gizemli bir işlemle.

Kimi ekonomistler, sırrı tam çözülemediğinden bunu sihirli bir dokunuşa bağladı.

Acayiplik burada kalmıyordu. MB’nin zarardan bir günde kâra geçtiğini kimsenin ruhu bile duymamıştı. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığının şubat ayı programına bu kârın daha gerçekleşmeden yansıdığı, yansıtıldığı anlaşılıyordu.

Gizli bir el yine işbaşındaydı. Olmayan başarıları varmış gibi gösteriyordu.

Kerim Rota, bu sihirli çarkı “Con Ahmet’in Devri Daim Makinesi”ne benzetiyor.

Başka doğaüstü harikuladelikler de yaşanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 2.984 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.021 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 826 Okunma Bayram yalnız 'CHP tarikatı'na mı haram? 10 Nisan 2024 | 2.433 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar