İşsizliği düşürmeye bir formül daha

Ekonomide göstermelik düzelmeler, bilanço makyajlarıyla iyileştirmeler neye yarayacaksa, kağıt üstünde allayıp pullayıp rakamları süsleyerek kimi kandıracaksak artık...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Meclis’e getirilen torba yasa teklifine şöyle isyan ediyor:

“Meclis’te yoksan, orada senin derdini anlatacak kişi de yok. Orası işveren ve sermaye ağırlıklı bir Meclis. Baktığımız zaman pakette 25 yaş altına esnek çalışma var. Bu, kıdem tazminatı hakkının tırpanlanması demek. Bunun dışında ne var, emeklilik hakkının sınırlandırılması var. Başka ne var, kayıt dışı istihdama göz yumulması var...”

Türk-İş Başkanı da bunu söylüyorsa gerisini siz düşünün!

Sanki fazlası yok mu ayrıca?

Çıkarsamalarına şunu da ekleyebilirdi: 

“Düzenlemede, işçilere karşı patronları kollamak kadar, ekonomi kötüleşirken işverene maliyetini hafifleterek toplam çalışan sayısının eksilmesini önleme amacı da var.”

Atalay, bunu göremeyecek biri değil. Fakat sendikacılık gereği, haklı olarak işveren-işçi karşıtlığı üzerinden ele alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 527 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.338 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar