İsrail’in durdurulamayan popülist...

Dediğini yine yaptı, İsrail’i ‘tek dil, tek ırk, tek din’ devleti kılan yasa tasarısını meclisten ite kaka geçirtti. Yahudi Ulus Devlet yasası, Kudüs’ü başkent, Arap nüfusu da dinleri ve dilleriyle...

Dediğini yine yaptı, İsrail’i ‘tek dil, tek ırk, tek din’ devleti kılan yasa tasarısını meclisten ite kaka geçirtti.

Yahudi Ulus Devlet yasası, Kudüs’ü başkent, Arap nüfusu da dinleri ve dilleriyle ikinci sınıf vatandaş olarak tanımlıyor.

Netanyahu’nun insanlığa karşı işlediği ne ilk ne de son cinayet bu, adım adım ırk ayrımcılığı rejimini inşa ediyor.

Arkasını dayadığı aşırı sağ rüzgarı kesilmesin diye göze almayacağı çılgınlık yok.

Siyonist idealler filan onun için sadece bir araç. İktidarda kalmaktan, sallantıdaki başbakanlığını korumaktan başka gayesi olmayan bir popülist şovmen o.

Yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturmalarıyla, polis sorgularıyla sarsılan düzenini ayakta tutmak için her aşırılığı zorluyor.

Suçlarını örtmeye ‘Büyük İsrail Projesi’ değil de ‘Küçük İsrail Projesi’ yardım etse, Ortadoğu barışının mimarlığına da soyunmaz mıydı?

Bütün popülist şarlatanlar gibi, o da kendinden başka ideali olmayan bir bencil, doymak bilmeyen egoist bir çıkarcı.

Kişisel ikbaline hizmet edecek hiçbir ucuz kahramanlık fırsatını kaçırmıyor, her sahte cengaverlik rolünü oynuyor.

Kudüs’ü başkent ilan etme provokasyonundan İslam düşmanlığına kadar, iktidar mücadelesinde her yolu mübah gören bir kafa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 391 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.335 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 165 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar