İran'ın kendi kalesine attığı Nevruz golü

İRAN Meclis Başkanı Ali Laricani, 13 Mart’ta atıp tuttu...Ankara’ya ayar çekti, Türk hükümetinin yakışıksız açıklamalar yaptığını söyledi, parmak salladı...

İRAN Meclis Başkanı Ali Laricani, 13 Mart’ta atıp tuttu...
Ankara’ya ayar çekti, Türk hükümetinin yakışıksız açıklamalar yaptığını söyledi, parmak salladı, ‘aklınızı başınıza devşirin’ lafları sokuşturdu, dedi de dedi, çaktı da çaktı...

Hızını alamayıp, İran vatandaşlarına Türkiye’yi boykot etme çağrısına kadar götürdü işi.

Golü de işte orada yedi.


ZALOĞLU RÜSTEM OLSANIZ HAYATIN COŞKUSUNA YENİLİYORSUNUZ
“Türkiye’de terör var, güvenli değil, 2 haftalık Nevruz tatilinde oraya gitmeyin” direktifi verdi Laricani.

Ondan önce İran Dışişleri Bakanlığı da bir seyahat uyarısı yayımlayarak vatandaşlarını, Türkiye’ye gitmemeleri için talimatlandırmıştı.

Ne mi oldu?

Halk Tahran yönetimini takmadı. ‘Lafları yerde kalmasın, bizimkileri mahcup etmeyelim, karşı tarafı sevindirmeyelim’ demedi. Bir kulağından girip öbüründen çıktı engelleme uyarıları...

Bismillah daha Nevruz tatili başlar başlamaz soluğu Van’da aldılar.

18 Mart cumartesi günü başladı akın. Kapıköy Sınır Kapısı’nda kuyruk oldular. Sadece o gün 7 binin üzerinde İranlı turist, Nevruz tatilini geçirmek için giriş yaptı.

Bizim ajanslar haber geçti “İranlılar akın etti, oteller doldu taştı, şimdiden yer kalmadı” diye.

‘Ekonomimize Nevruz dopingi’nden bahseden başlıklar atıldı, Van esnafının nasıl bayram ettiğini anlatan sokak röportajları yapıldı.

Laricani ve takımı da hırslarından dudak kemirerek kös kös seyretti olan biteni.


RESMİ YALANLARA KANMADI HALK
Günler öncesinden hazırlanmıştı Van. Sokaklar cıvıl cıvıl ışıklandırılıp Farsça ‘hoş geldiniz’ yazılarıyla süslenmişti.

Sınır kapısında 2 olan aktif gişe sayısı 4’e çıkarılmış, çalışan personel ikiye katlanmış, elde çiçeklerle beklemeye başlanmıştı.

Hepsi boşa gidebilirdi.

Ama hükümetlerinin men etmesine rağmen, İranlılar hayal kırıklığına uğratmadı. Valizlerini topladıkları gibi Van’ın yolunu tuttular.

Kafileler, kapıda şenliklerle karşılandı.

Mikrofon tutulan turistler, Van’ın neden Nevruz tatilleri için vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu coşa coşa anlattı.

Mutfağı, yemekleri, alışveriş keyfi, eğlence hayatı, festivalleri... Mutluluklarına diyecek yoktu, kıtlıktan çıkmış gibi şendiler Van sokaklarında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.272 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 160 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 606 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar