İnşaat elitlerine var da kitap elitlerin

Seçim üzeri müjde üstüne veriliyor. Asgari ücret zamlandı, elektrik ve doğalgazda indirimler yolda. İşçiye, dar gelirliye, esnafa gönül alma paketleri açıklanıyor. Seçimden seçime yüz...

Seçim üzeri müjde üstüne veriliyor. Asgari ücret zamlandı, elektrik ve doğalgazda indirimler yolda. İşçiye, dar gelirliye, esnafa gönül alma paketleri açıklanıyor.

Seçimden seçime yüz güldürülmesine itirazım yok, ekonomi kaldırıyorsa ne ala!

Fakat kitapseverlerin, müzikseverlerin, sinemaseverlerin başı kel mi; suçları, günahları ne ki onlara seçim bayramı uğramıyor?

Bilakis, sanki inadına... E-kitapta yüzde 8, e-gazete ve dergide yüzde 1 olan KDV, yüzde 18’e çıkarıldı.

Seçim jesti beklentisiyle ayaklandı bibliyofiller ama nafile.

Saadet lideri Karamollaoğlu, kitap ve gazeteye müze, sinema ve tiyatroyu da ekledi. Kampanya başlattı, satış fiyatlarıyla bilet ücretlerinden vergi alınmasın diye.

Tepkiler, asfaltta betonda yüzde 1 olan verginin kitapta yüzde 18’e fırladığından giriyor...Yata, tekneye, topçuya ve mücevhere gelince cazip vergilerle teşvik edilen tüketimin kitapta kayrılmadığından çıkıyordu.

Müteahhide, lüks harcamaya sağlanan destek ve kolaylığın kültür ve sanattan esirgenmesi neyle izah ediliyor, henüz bulamadım cevabını.

Hiç değilse inşaat sektörünü özendirdiği kadar sinemaya, tiyatroya, konsere gidilmesini özendirmez mi bir iktidar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 44 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 535 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.037 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar