İmamoğlu’nun Rize çıkarmasında boşa çıkan şey

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (04.05.2022)''İmamoğlu’nun Rize çıkarmasında boşa çıkan şey'' başlıklı yazısı.

İBB Başkanı niye Trabzon ve Rize’ye bayram çıkarması yapar?

Altılı Masa’ya, Cumhurbaşkanlığı adaylığında ‘ben de varım’ demeye mi geldi?

Gövde gösterisi için miydi?

Erdoğan’ın kalesinde asıl Kılıçdaroğlu’na mesaj vermek istediğini sananlar yanılıyor muydu? Asıl Erdoğan’a ve AK Parti’ye mi meydan okuyordu?

Ne amaçladığı, yoruma ve spekülasyona açık.

Ben amaçladığından çok, ziyaretin amaçlanmamış bir sonucunu tartışmaya daha değer buluyorum.

İmamoğlu, iktidarın İBB’yi ve yeni yönetimini terörle ilişkilendirme propagandasını teste sokmuş oldu.

Bu gizemli olay, kendisi Rize şehir meydanında toplanan halka seslenirken yaşandı. Ve muhtemelen ne o sırada ne de sonrasında haberi dahi olmadı.

Aynı meydanda yıllar önce Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Birinci Dünya Rizeliler Günü kutlanmıştı. Dün toplanan kalabalık, ona yakındı.

CHP ve İYİ Parti teşkilatlarının desteği gözle görülür olsa da meydan kendiliğinden kalabalıklaşmıştı. Tabii iktidarın sınavı kendiliğinden başlamadı, planlı bir korsan eylemle başladı.

İmamoğlu, otobüsün üstünden doğaçlama konuşur, meydanı selamlarken tam karşısındaki plazanın tepesinde bir pankart açıldı.

Pankartta “Kahrolsun PKK ve işbirlikçileri” yazıyordu. İmza ise VRG şeklindeydi, herhalde Vatansever Rize Gönüllüleri demek.

Fakat başta yokken birden nasıl asıldığını kimse fark etmediği gibi, orada dururken de pankartı ne fark eden ne umursayan oldu.

Rizeliler oralı değildi. O kara propagandanın hiç etkisinde kalmamışlardı. Provokatif pankart da kimseyi provoke edemedi.

Belki sırf iktidar medyasına malzeme vermek için asılmıştı...

Eğer öyleyse, foyası bugün çıkardı ortaya.

İktidar medyasında İmamoğlu’nun Rize’de şok yaşadığı, halkın terörle işbirliğine tepkisi karşısında neye uğradığını şaşırdığı filan köpürtülürdü. O pankartın, bu maksatla kullanılmak üzere asıldığı da anlaşılırdı böylece.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 150 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar