İktidara bir Demirel tesellisi

Bir cümleye sıkıştırırsak 'seçimle giden seçimle de gelir, üzülmeyin'. . . Rahmetli Demirel "Seçimle gitmenin en güzel yanı seçimle geri gelme şansı tanımasıdır" demiş Ertuğrul Özkök'e, geçen yazdı.

Kazanma-kaybetme ustasıydı kendisi,  fötr şapkasıyla 6 kere gidip 7 kere gelmiş bir siyaset jonglörüydü. Tecrübelerinden öğrenilecek çok hayat dersi var.

Yenilmezlik unvanı gitti, girdiği her seçimi kazanma şampiyonluğu gitti, artık bileği bükülemez bir namağlup değil AK Parti. Ama 'seçimle gelip seçimle gitmedi' dedirtmeyerek şanşını korudu.

'Öyle yapıştılar ki yüz seçim de kaybetseler allem kallem bir daha bırakmazlar' korkusunu boşa çıkarması, iktidarın bu seçimdeki tek kazanımı. Gün geçtikçe kıymetini daha iyi anlayacaklar.

Demokrasiyi yaşatmak, kazanan kadar kaybeden için de büyük nimettir.

İlk seferinde dirense bile ikincisinde bırakıyormuş, bırakabiliyormuş demek ki. Yenilgiyi hazmetmek zor olsa da kabullenebiliyormuş. Buradan kendine bir kazanım, bir övünç payesi çıkarabilir AK Parti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 465 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.301 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.930 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.265 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar