İkinci Zarrab muamması

RASTLANTIYA bakın; Reza Zarrab geçen sene 19 Mart’ta Miami Havaalanı’nda giriş yaparken gözaltına alınmış, 22 Mart’ta tutuklanmıştı.Bundan bir yıl sonra, 23 Mart günü... Zarrab dosyasında adı...

RASTLANTIYA bakın; Reza Zarrab geçen sene 19 Mart’ta Miami Havaalanı’nda giriş yaparken gözaltına alınmış, 22 Mart’ta tutuklanmıştı.
Bundan bir yıl sonra, 23 Mart günü... Zarrab dosyasında adı geçen Halkbank yetkilisi Atilla, New York’a giriş yaptı. Havaalanında gümrük muhafaza yetkililerince sorgulandı. 27 Mart’ta çıkış yapmak üzere uçağa bineceği sırada FBI tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.
Biz daha birinci vakayı çözememişken, tam da yıldönümünde ikincisi patlak verdi böylece.
Gariplikler örgüsünün son düğümü de sanki burada atılı. Takvimlerdeki çakışma basit bir tesadüften mi ibaret?
ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER
Gelelim halli gereken başka bir düğüme...
Tuhaf yıldönümü rastlantısı yetmezmiş gibi, bir o kadar tuhaf bir tarih karmaşası da yaşanıyor.
Halkbank, “Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla, 28 Mart’ta görev için bulunduğu ABD’de gözaltına alınmıştır” diyor.
Savcılık ofisi ise bu tarihi 27 Mart olarak veriyor.
Ayıklayın bakalım, hangisi doğru?
Böylesine kritik bir olayda tarihleri şaşıran ya da gün hatası yapanın, hayati detaylara hâkim olup olmadığına nasıl güvenilecek?
ELEKTEN DEVE GEÇMESİ DE CABASI
Yukarıdaki cümleyi bir daha okuyun şimdi. Sizin de dikkatinizi çekti mi; Atilla’nın orada ‘görev için bulunduğu’ yazıyor.

Tarih kayması izah edilebilir. Belki tutuklama kararı 27’sinde verildi ama 28’inde uygulandı, tarihlerdeki tutarsızlık ya da fark oradan kaynaklandı.
Fakat New York’a görev için gittiğini söylemek her şeyi değiştiriyor.
Yani banka, Atilla’nın New York’a gittiğini biliyordu, buna göz yummaktan öte izin verdi, görevli gönderdi ha... Vay vay vay...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 887 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.752 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.263 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 497 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar