Hani protestoya izin verilmiyordu!

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin bugünkü (19.01.2022)’’ Hani protestoya izin verilmiyordu!’’ başlıklı yazısı.

Eskişehir Halkevi’nin, kendi duvarına astığı “Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın” pankartı, bir saat içinde apar topar kaldırıldı. Valilik kararıyla.

Tebligatta şu gerekçe yazıyordu:

“Halkta kin ve düşmanlık duyguları uyandırabileceğinden, farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebileceğinden...”

Pankart tekrar asılınca, “izinsiz”likten 18 bin lira para cezası kesildi.

Daha önce öğrencilerin “Barınamıyoruz” eylemleri de valiliklerce yasaklanmıştı.

Kamu barış ve huzurunu bozacağı gerekçesiyle izin verilmeyeceği, “izinsiz” yürüyüş ve gösterilerin de uygun görülmediği bildirilmişti.

Geçinememeyi, barınamamayı protesto etmek izne tabi, o da verilmiyor.

Ama muhalefet liderlerini, iktidardan yana protesto etmek serbest. O demokratik hak, halkın ve hakikatin sesi, vatandaşın haklı tepkisi.

İktidar yöneticilerine, eve ekmek götürememekten, aç yatmaktan şikayet etmekse hemen ağzını toplayıp dilini düzeltmeyi gerektirir. Sahibi, şikayetini geri çekti, çekti; tepkisini düzeltti, düzeltti...

Geri çekmez, düzeltmezse halkın ve hakikatin sesi değil. Ya ne? Nankörlük, yalancılık, provokatörlük, fitnecilik, halkı kin ve düşmanlığa tahriktir, başka ne olabilir!

Son örneği, Adıyamanlı çiftçiyle AK Partili Mahir Ünal arasında yaşandı.

Ülkeyi yönetenlere memnuniyetsizlik, rahatsızlık iletmek hak kapsamına girmiyor.

Fakat muhalefetin yanı sıra iktidara ram olmayan kişileri de istediğiniz şekilde protesto edebilirsiniz, demokratik hakka dahil.

Söylemlerinden hoşlanmayıp tavırlarına siyaseten kızanlar, “Zaten 5 yıl önceki şarkısında da dine saldırıyor” suçlamasıyla Tarkan’ı, Sezen’i hedef gösterebilir.

Kendilerine Milli Beka Hareketi diyen bir grup, önceden duyurarak akşam saati Sezen’in evine yürüdü. Yandaki meydanda, “minik cahile haddini bildirmek amacıyla toplanıp” bildiri okudu.

Fakat kağıdı okuyan, daha cami cemaatinin her gün tekrarladığı en temel dini terimlere bile yabancı görünüyordu. Hz. Adem için “aleyhisselam” demeye dili dönmedi, metne bakıp “aleyhissellem” diye diye ümmet ve İslam adına Hz. Adem’e saygıyı savundu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 220 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 540 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.091 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum