Fethiye denizi nasıl kurtulur?

Hayır hayır, dev yosun kütlelerine yol açan kirlilikten nasıl kurtulur değil. Bu kirliliğin temizlenmesine engel olan tutukluktan, arkasında yatan partizan çekişmeden nasıl kurtulur?

Bayramda Göcek’e düştü yolum. O da ne; Fethiye Körfezi’ne bir kabus gibi çökmüş hareketli yosun kolonileri. Bütün gün o kıyı, bu plaj dolaşıp göz korkutuyor, tatilci kaçırıyorlar.

Her geçen gün de kötüleşiyor. Birkaç yıl daha mümkün değil gitmez böyle. Ne deniz dayanır, ne tatilci ne de turizmciler.

Bir aydan fazladır haberlere konu oluyor, deniz yüzeyindeki renk değişimi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘İnceledik, alg patlamasıymış, kanalizasyon gideri ya da atık sularla ilgili değil, korkacak bir şey yok’ dedi ve geçiştirdi.

Hatta, ‘denizin rengi normale döndü’ diye, müjdeli takip haberleri bile yapıldı. Ama nerede!...

Şu son görüntülere bakın; belediye kenara çekildi, DSİ oralı olmamaya devam ediyor. Fakat size bir şey değişmiş, seyyar tehlike geçmiş gibi geliyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 1.530 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.021 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.028 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 825 Okunma Bayram yalnız 'CHP tarikatı'na mı haram? 10 Nisan 2024 | 2.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar