Durdurun reformu inecek var

Daha iki haftası dolmadı, alayıvala ile 5 yıllık bir yargı reformu stratejisi açıklandı. Göz doldurmaz ama hiç yoktan iyidir diye gözlerimiz doldu.

Nereden bilecektik, Saadet lideri Karamollaoğlu'nun ifşa ettiği pasaport skandalına böyle karşılık verileceğini.

Yazılı, sözlü açıklamalar yapıldı; özetle pasaportun var mı var, aldın mı aldın, istediğin yere uçuyor musun uçuyorsun, e daha ne konuşuyorsun, demek ki 'terörist' diye geri çevrildiğin yalan diyorlar.

İyi de 'pasaportum yok, hiç vermediler, bir yere uçamıyorum' demedi ki Karamollaoğlu, söyledikleri yalan olsun.

Bilakis; kısa sürede çözdüğünü, pasaportunu almayı başardığını belirterek buradan yalanlama yarışına girecekleri boşa çıkarmıştı baştan.

Hani muhalefetten yüzlerce belediye meclis adayının herhangi bir mahkeme kararı olmadan terörle irtibatını kurmak için kullanılan polis GBT'si vardı ya... Hukuken suç teşkil etmeyen ilişki ve bağlantıları ispatlı terör suçuymuş gibi gösteren istihbarat fişleri, hani pehlivan tefrikası gibi çarşaf çarşaf yayınlanmıştı ya... İşte ona benzer bir güvenlik soruşturması kaydında adının karşısına 'terör' notu düşüldüğü için, başvurusu önce reddedilmiş. Hukuki geçerliliği ve bağlayıclığı olmadığı halde... Ancak birtakım girişimlerden sonra o kayıt kaldırılarak ön açılmış da diplomatik pasaportunu yeniletebilmiş Karamollaoğlu. İddiası bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 151 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar