Çelebi, ‘tabela’yla bizde mücadele

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bile S-400 yaptırımları konusunda 'iyimser' değil 'temkinli' olduğunu söylüyor. "Trump dedi diye mutlaka öyle olacak değil" diyor.

'Dikkat tehlike geçmedi' diye uyarıyor, uçuk beklentilere ayar çekiyor.

Yaptırım risk ve tehdidi ortadan kalkmamış. Trump'ı peşin tezahüratla ödüllendirme ve başarımızdan dolayı kendimizi kutlama aceleciliğini durduruyor mu peki bu, hayır.

Tatlı sözlerle, küçük jestlerle mutlu olmak da bir başarı. Ama ya yanlış yönetilen beklentilerin ve erken sevinç gösterileriyle zafer tebrikatı kabullerinin yarın yaşatabileceği muhtemel hayal kırıklığı!...

Ağza çalınan bir parça ballı iltifatla avunurken konuştuğumuz olası çözüm formüllerine bakın...

S-400'ler gelecek ama barış zamanı alesta uyutulacak, savaş zamanı çalıştırılmak üzere konuşlandırılacak. Böylece hem Rus hem de Amerikan tarafını aynı anda tatmin edecek bir orta yol bulunacak!

Zevahiri kurtarmak yetecekse düğün bayram. Fakat ya herkesi memnun etmeye uğraşırken kimseyi memnun edememe ihtimali?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 817 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 592 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.146 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar