Casusluk yok muymuş meğer?

CAN Dündar'la Erdem Gül davasında savcılık mütalaası açıklandı.Gelin görün ki suçlamalar arasında casusluk geçmiyor. Duruşma savcısı, onları tane tane bir kenara ayıklamış....


CAN Dündar'la Erdem Gül davasında savcılık mütalaası açıklandı.
Gelin görün ki suçlamalar arasında casusluk geçmiyor.

Duruşma savcısı, onları tane tane bir kenara ayıklamış. İddianamedeki aşırılıklara, orantısızlıklara ve çarpıklıklara dikkat çekenlerden biriydim. Savcıdan önce davranmanın dayağını da bir güzel yemiştim. Şimdi savcı da aynı noktaya geldi, evvelce yazdıklarıma yakın şeyler söylüyor.

Kâhinliğimden değil; insaf, vicdan ve akletme melekelerimi kullandığımdan bildim. Yıpratmaktan kaçınanlara da tavsiye ederim, çok kullanılmışı daha makbul bunların.

Savcılık makamı, iddianamedeki görüşlerini radikal biçimde revize etmiş görünüyor.

Peki diğerleri, darbeye teşebbüs ve silahlı örgüte üye olmaksızın yardım suçlamaları nereyi mi gitti?

Sizlere ömür.

Casusluk gibi onların da dosyadan ayrılması gerektiğini söylüyor mütalaa.

Son savcılık görüşüne göre, Can Dündar’la Erdem Gül sadece devletin gizli kalmasında yarar bulunan bilgi ve belgelerini temin edip açıklamakla suçlanabilir.

Suç ve cezada nasıl hatırı sayılır bir tenzilata gidildiğini şu karşılaştırmadan anlayabilirsiniz.

Artık “Devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin edip açıklama ve bu suça iştirak”ten yargılanacaklar.

Suçtaki bu ciddi indirim, haklarında istenen cezaya da yansıyor.

Biri müebbet, biri de ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere iki kez ömür boyu hapis artı 30 senenin müebbet kısımları uçuyor, geriye bakiye olarak taş çatlasın 30 yıl hapis talebi kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.169 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.801 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar