Bu, ders olsun Cameron’a

BAŞBAKAN Cameron'ı merak ediyorum, ne düşünüyordur? 'Bak ne iyi ettim Brexit'i oylatmakla' diyor mudur? AB karşıtları, sayesinde büyük bir zafer kazandı. Yabancı düşmanlığı güç gösterisi...

BAŞBAKAN Cameron'ı merak ediyorum, ne düşünüyordur? 'Bak ne iyi ettim Brexit'i oylatmakla' diyor mudur?

AB karşıtları, sayesinde büyük bir zafer kazandı.

Yabancı düşmanlığı güç gösterisi yaptı, hiç olmadığı kadar palazlandı.

Göçmen fobisi, nefret söylemi, içe kapanmacılık ve tam bağımsızlıkçılık rüyasında bile göremeyeceği bir siyasi başarıya ulaştı.

Pakistanlı Müslüman Sadık Han’ın Londra’ya belediye başkanı seçildiği bir dönemde, AB ve göçmen karşıtlığı İngilizlerden yüzde 52 oy aldı.

Geriye bakınca, ‘Hay ağzıma almaz olaydım o referandum sözünü’ diyor mudur pişmanlıktan? Başını Downing Street’teki 10 numaralı binanın duvarlarına vuruyor mudur Cameron?

***

İngiltere AB’den çıkıyor, kalsın diyenler sandığa gömüldü.

Bu sonucun, AB’den ayrılma taraftarlarında yarattığı coşku ve özgüveni yönetmek kolay olmayacak.

AB yanlıları, mağlubiyet tablosunu önlerine koyup kara kara düşünüyor.

En büyük ders Cameron’a.

Koltuğunu, kariyerini, partisinin birliğini ve ülkesinin AB üyeliğini koruyamadı, hepsini kaybetti.

Eminim dün sabah istifa kararı alırken kendisine söylediği şey şu olmuştur: O ilk tavizi vermeyecektin, Londra Londra’dan yönetilir demeyecektin.

***

2 yıl önce bu sonu görse AB karşıtlarına, yabancı düşmanı İngiliz milliyetçilerine bol keseden rüşvet-i kelam dağıtmaya başlar mıydı yine de?

Bunun yatıştırmak bir yana ‘içe kapanmacı tam bağımsızlıkçılar’ı daha da azdıracağını, iştahlarını daha da kabartacağını bilse girer miydi o yola?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 540 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.321 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.932 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.265 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar