Bırak inadı Merkez!

İki sene önce "Ne duruyorsun Merkez" başlıklı bir yazıyla Erdoğan'ın faiz-enflasyon teorisine niye bir şans vermediklerini sormuştum. Uyarıları dinlemedi Çetinkaya ve hedefleri tutturamama gerekçesiyle görevden alındı...

Yerine atanan Uysal'ı, daha yolun başında tekrar düşünmeye çağırıyorum. Cumhurbaşkanı'nın teorisine kendini kanıtlama fırsatı tanısa Çetinkaya'nın sonu böyle mi olurdu?

Evet, belki yine hedefleri tutturamazdı. Ama hiç değilse başarısızlık ona yazılmazdı, sorumluluk üstüne kalmazdı.

Şimdi, yüzde 6.5'tan devraldığı enflasyonu yüzde 15.7'lere çıkaran başkan olarak tarihe geçti. Ardında kötü bir sicil bırakmakla eleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Görüşümü biliyorsunuz; faizin sebep, enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim” demeye devam ediyor.

Zaten, Çetinkaya'nın sonunu getiren şeyin, bu konudaki görüş ayrılıklarını aşamamak olduğunu da saklamıyor.

Değdi mi peki onca ayak diremeye?

Yeri geldi 'faiz lobisi'ne çalışma ve ihanet gibi ağır suçlamalara katlanmak pahasına oranları sert düşürmeye yanaşmadı eski Başkan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 179 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 154 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum