Beni mahcup eden Bakan

Kaç kez eleştirdim Kültür ve Turizm Bakanlığını. Yurt dışında sergileri dolaşan bir sanatçıya sahip çıkmaktan daha önemli ne işleri olabilir diye.

 Bırakın ülkenin dünyaya sanatla tanıtılmasına desteği, davete rağmen kültür ataşeleri lütfedip katılmıyordu bile. Peç, Viyana derken şeytanın bacağı, Bakü’de kırılmıştı. Büyükelçi ve ataşe, Haydar Aliyev Müzesi’nde sergi açan Ahmet Güneştekin’i yalnız bırakmamıştı. Ama önceki gün İstanbul’daki açılışta, tam da görmek istediğim düzeye taşındı bu ilgi. Bakanlık, Mecidiyeköy Pilevneli Galeri’deki açılış gecesine resmen çıkarma yaptı. Bakan Mehmet Ersoy şöyle bir uğramadı, sergiyi gezmeye ciddi vakit ayırdı. Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yemeğin sonuna dek kaldı. Bakan danışmanı Tayfun Topal ile bakanlığın kıdemlilerinden Abdurrahman Çelik davetlilerle epey zaman geçirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 617 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.717 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.262 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 497 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar