Bektaşi fıkrasından beter habercilik

Meşhur fıkradır, hani Bektaşi’ye neden namaz kılmadığını sorduklarında “Cenab-ı Hak Kuran-ı Kerim’de ‘namaza yaklaşmayın’ buyuruyor” demiş de. . .

O emrin, ayetin başındaki “İçkiliyken” şartına bağlandığı hatırlatıldığında, “Hafız mıyım ben, hepsi bana mı indi, onu da siz bilin” diye sıyrılmış ya... 

Aşağı yukarı öyle bir medya cımbızlamasıyla karşı karşıyayız. 

Başta Anadolu Ajansı, iktidar medyasının Twitter hesapları, ‘son dakika’ şu anonsu geçti dün; “Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çete yaftası vurup hakimleri hedef göstererek, hakaret ederek yapılan eleştirinin adı densizliktir, had bilmezliktir, hatta ahlaksızlıktır.” 

Fakat Erdoğan’ın aynı bahiste şunu da söylediğine dair tek anons geçmediler: “Türkiye geçmişte adamına göre, meşrebine göre adalet uygulayan çetelerden çok çekti.” 

Cumhurbaşkanı, aynı madalyonun iki yüzünü de göstermek için yapıyor bu vurguları. Çünkü gerçek tek boyutlu değil ve bu ikisi aynı gerçeğin birbirini tamamlayan parçaları. Biri olmadan diğeri tek başına bütünü anlatmıyor. 

Ne ki işlerine geleni duyuyor, işlerine gelmeyeni duymuyor iktidar medyası. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 220 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 540 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.091 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar