Bay Kemal tek konut mu yapmış

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (14.09.2022)''Bay Kemal tek konut mu yapmış'' başlıklı yazısı.

İktidar, seçim müjdelerinden birini daha duyurdu.

Ay sonunu çıkaramayanların, bu enflasyonla kirasını ödemekte zorlananların karşı koyamayacağı bir sürpriz paketi.

Başlarını sokacak bir ev alma hayallerine artık veda edenlerin yüzü gülecek.

Kendi evlerine, işyerlerine, hatta arsa hayallerine kavuşabilecekler.

Fahiş kiralardan ucuz taksitlerle, patlayan fiyatlardan uygun rakamlarla ev sahibi olma fırsatı. Kaybettikleri umudu yeniden aşılıyor, aileleri için bir gelecek planı yapabilecekler.

2023'te hedeflenen kişi başı 25 bin dolar milli gelir sözü; 10 yıldır her seçim reklamı yapılırken bir türlü havalanamayan ilk yerli uçak, 7 liraya İstanbul'dan Ankara'ya götürecek yerli elektrikli araba, 7 liralık elektrikle tüm gün tarla sürecek milli traktör müjdeleri akla geliyor hemen.

Yine havada mı kalır, yoksa bu kez tutulur mu sözler?

Ekonomimiz uçuşa geçecekti. İktidar, en büyük kozu sosyal konut projeleriyle seçim kazanmaya çalıştığına göre henüz şahlanabilmiş değiliz.

Ama iktidarın mazereti vardı, hedefler revize edile edile küçüldü. Dış güçler yüzünden vaatler ertelendi. Gecikmelerden Bay Kemal de sorumluydu.

Şimdi 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlar, 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle dağıtılacak. 850 bin lira fiyatlı 3+1'lerin taksitleri ise 3 bin 187 liradan başlayacak. 240 ayda geri ödemeli.

Ya dış güçler yine bırakmazsa?

Bu kez de tarihlerin revize edilmeyeceği, 2071'e ertelenmeyeceği, lafta kalmayıp gerçekleştirileceği ne malum mu?

İnşaat, toplu konut işleri AK Parti'den sorulur. Yaptıkları, yapacaklarının teminatı.

Ne Demirel'in, "kim ne veriyorsa 5 lira fazlası" vaadine benziyor. Ne de Çiller'in; biri ev, biri araba olmak üzere "iki anahtar" ya da "her mahalleye yüz trilyoner" vaatlerine.

Cem Uzan'ın "vallahi mazot 1 lira olacak" vaadiyle de kıyaslanamaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzyılın Konut Projesi" olarak tanıttı. "Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 179 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 154 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar