Bahçeli sevgisi muhalefet sevmezlikten

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'la Başbakan Yıldırım, AB'ye İngiltere'deki referandum sonuçlarını iyi okumasını tavsiye ediyor. Yüzde yüz haklılar. Nasıl oldu da bir göçmen çocuğunu Londra’ya...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'la Başbakan Yıldırım, AB'ye İngiltere'deki referandum sonuçlarını iyi okumasını tavsiye ediyor.

Yüzde yüz haklılar.

Nasıl oldu da bir göçmen çocuğunu Londra’ya belediye başkanı seçebilen İngilizler, göçmen karşıtlığı yüzünden AB’den çıkmaya karar verdi?

İngiltere hükümetine, ardına bakmadan AB’yi terk etmek için elini çabuk tutmasını söyleyen Merkel, tabloyu soğukkanlıca tahlil etmeli.

Bu tür durumları açıklayan bir deyim var, “Hubbu Ali’den değil buğzu Muaviye’den” derler. Ali’ye muhabbetten değil Muaviye nefretinden...

Ayrılma kararı da yalnız kalma sevgisinden değil, AB düşmanlığı ve göçmen sevmemekten...

Bunu Ankara görebiliyor.

***

Putin’le Trump’ı ağızları kulaklarında sevindirdiğine göre... Kapıyı çarpıp çıkan da arkadan sepet havası çalan da yanlış yolda.

Putin AB düşmanlığından, Trump’sa göçmen nefretinden İngiltere’yi destekliyor. İngiltere’yi sevdiklerinden kutlamıyorlar çıkma kararını.

‘Güçlü, istikrarlı ve birleşik bir Avrupa için kara bir gün’ esprileriyle nanik yapıyorlar. Dağılıp çökse bayram edecekler.

Sevinçleri, hubbu Ali’den değil buğzu Muaviye’den.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 63 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 161 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar