Aşk, para ve siyaset cambazlarının kaderi

İki cambaz bir ipte oynamaz, fıtratı böyle, biri düşer mutlaka. 'Aldanan aldatandır' sözü, bir kehanet laneti gibi er geç gerçekleşir. Zaten davul bile dengi dengine..

Haklıysan, mahkemede haksız çıkmayacağının garantisi yok ki...Hukuk öngörülebilir olsun diye şimdi hukuk reformu hazırlanıyor. 

Oy verdiysen, partinin kapatılmayacağının, milletvekilinin düşürülmeyeceğinin, seçtiğin belediye başkanının yerine kayyum atanmayacağının garantisi yok ki... Belirsizlik kalksın, siyaset öngörülebilir olsun diye şimdi demokrasi reformu hazırlanıyor. 

Tasarruflarını TL hesabında tutuyorsan; kur, enflasyon ve faize karşı erimeyeceğinin garantisi yok. Dolar her an çıkabilir, faiz düşebilir, paran pula dönebilir ki...Ekonomide belirsizlik bitsin, istikrar gelsin, millet önünü görebilsin diye mali reform hazırlanıyor şimdi. 


Bütün bu belirsizlikler içinde aşkın sıcaklığına, güvenli kollarına sığınayım desen, o da bir dert. Karşındakinin göründüğü, kendisini gösterdiği gibi çıkacağının garantisi yok. Daha kötüsü, buna çare olacak, öngörülebilirlik kazandıracak bir reform umudu da yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 132 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 604 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.629 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar