Ankara değişim istiyor eyvallah da!

Tespit, Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki'ye ait. Ankara'da büyük bir değişim arzusu gözlemlediğini Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'e aktarmış.

Şu kadarını söyleyebilirim; üç gündür Ankara'dayım ve benim izlenimlerim de Özhaseki'nin saha gözlemlerini doğruluyor.

Sadece değişim talebi konusunda değil, şehrin yavanlaştığı hususunda da... Yani Ankara'nın eğlence hayatı bitmiş, ışıltısı solmuş, neşesini kaybetmiş sönük ve sıkıcı bir yere dönüştüğü konusunda da hemfikirim.

Sadece kasvetli ve boğucu havasıyla da sınırlı değil; Ankara'nın başkentler yarışında geri gittiği, yani güdük ve rüküş kaldığı saptamasını da sokakta teyit edebiliyorum.

Hatta korunacak, ihya ve abat edilecek tarihi mirasının Selçuklu ve Osmanlı'dan ibaret görülemeyeceğine de katılıyorum. Yaşatılması gereken Cumhuriyet hatıralarına da evsahipliği yaptığını inkar etmenin, o mirası yok saymanın Ankara'ya ciddi haksızlık olduğuna ne şüphe!

Kısacası Özhaseki, şaşırtmaya devam ediyor. Hatta son düzlükte vites büyüttüğünü bile düşünebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.110 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.790 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar