Aile kadrolaşmasına tepki bizi nasıl birleştirdi?

Kimleri birleştirmedi ki... Sabah'la Sözcü, A Haber'le FOX, muhalefetle iktidar taraftarı aynı tavırda buluştu.

Yalnız bir farkla...

Torbalı, Karaburun, Hatay gibi CHP'li belediyeler söz konusu olunca herkes birlikte üstüne gidiyor. Ağız birliği içinde canına okunuyor, geri adım attırılmadan da yakası bırakılmıyor.

Fakat sıra Trabzon, Bursa gibi AK Partili belediyelerle Manisa gibi MHP'li belediye başkanlarının 'kendini kayırmacı'lıklarına gelince değişiyor iş.

Muhalif kamuoyu nalına da mıhına da vuruyor yine, sonuç alana dek bastırıyor, kimseyi affetmiyor.

İktidar medyası ise nal deyip mıh demeyerek nepotizme açılan savaşta ortak cepheyi bölüyor. Ucunun dokunduğu yere göre kayırmacının gözünün yaşına bakıyor. Gerekirse mazur ve mağdur gösteriyor, haksız yıpratma saldırılarına uğradığı gibi gerekçeler uydurarak muhatabı savunma kampanyaları başlatıyor, pozitif ayrımcılık yaparak nepotizme karşı birlikte hareketten çekiliyor. Hatta çekilmeyenleri kasten düşmanlıkla ve alet olmakla suçlayıp karalayabiliyor da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 151 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar