“Ahmak” demek kime yasak kime serbest?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (20.12.2022)''“Ahmak” demek kime yasak kime serbest?'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis kürsüsünden şöyle dedi:

"Mahkeme kararlarının arkasında 'siyasi akıl' aramak, 'siyasal akılsızlığın' ta kendisidir!"

Oktay, Twitter hesabından da bu sözlerini iftiharla sundu.

"Akılsız"ın eş anlamlısı ne diye baktığınızda; düşüncesiz, kalın kafalı, kafasız, horoz kafalı, beyinsiz, kuş beyinli, dangalak, ebleh, budala, şaşkın, aptal vesair gibi bir dizi kelime sıralanıyor.

Onlardan biri de "ahmak".

İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı, sırf "ahmak" dedi diye mahkemeden hapis, siyasi yasak ve başkanlıktan düşürülme cezası aldı. Karar kesinleştiğinde cezası uygulanacak.

Atanmış Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bunun bağımsız yargı kararı olduğuna inanmayanları "siyasi akılsızlık"la bile suçladı. Lügate göre "siyasi ahmak" demekle aynı şey.

İmamoğlu'nun "ahmak" lafından aldığı cezanın siyasi olup olmadığını, buradan bile anlayablirsiniz. Oktay, kendi üstünde ispatlamış kadar oldu.

Atamayla gelenler, seçimle gelenlere söylediğinde suç olmuyor; seçilmişler, atanmışlara söylerse suç demek ki. Bu gerçeği de bir kez daha anlamamızı sağladı.

Atanmış İçişleri Bakanı Soylu'nun, İmamoğlu'na karşı "ahmak" sözünü kullanmasıyla başlamıştı zaten her şey. İmamoğlu, sahibine iade ettiği o laftan dolayı 3 yıl sonra ceza aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 349 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 154 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar