15 Temmuz’dan 15 Temmuz’a: Milat’tan Önce’ye dönmeseydik keşke

BU fotoğraf 25 Temmuz 2016 günü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çekildi. Bir miladın fotoğrafıydı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, o gün ilk kez davete icabetle Külliye’ye ayak...

BU fotoğraf 25 Temmuz 2016 günü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çekildi. Bir miladın fotoğrafıydı.


Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, o gün ilk kez davete icabetle Külliye’ye ayak basmıştı. Erdoğan başkanlığındaki zirve, 2 saat 40 dakika sürdü.

Zirveden bu fotoğrafla birlikte çok güçlü ‘milli birlik’ ve ‘helalleşme’ mesajları çıktı.

SON FIRSATIN FOTOĞRAFIYDI

Yeni bir sayfa açılacak, yeni bir başlangıç yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘15 Temmuz gecesi yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhunu böyle bir milada dönüştürme’ye çağırıyordu.

“15 Temmuz’u yeni bir milada çeviremezsek, bu fırsatı değerlendiremezsek yazıklar olsun bize” diyordu.

CHP ile MHP liderleri de bu arzuyu güçlü bir dille destekliyordu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne boykotu sonlandırmış, dayanışma içine girmişlerdi.

KORKUNÇ BİR ŞERDEN MUAZZAM BİR HAYIR ÇIKACAKTI

Sözcü İbrahim Kalın, zirve sonrasında açıklama yapmıştı.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Külliye’ye teşriflerinden ve demokrasiye sahip çıkma hassasiyetlerinden dolayı genel başkanlara teşekkürlerini sunmuştur” ifadesini kullanmıştı.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiştir” diyerek üstüne basa basa tekrarlamıştı.

“Siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması husunda görüş birliğine varılmıştır” ifadesiyle kamuoyunda taze umutlar yeşertmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 106 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 154 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar