‘Zincirleri kırıyoruz!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan Afrika gezisine Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu ile birlikte iştirak ettik.Başlıktaki söz de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait....

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan Afrika gezisine Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu ile birlikte iştirak ettik.

Başlıktaki söz de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait. Senegal’in başkenti Dakar’daki sohbetimiz esnasında ifade etti. Afrika, sömürge tarihiyle yüzlerce yıl gerçekten zincirlere, prangalara vurulmuş.

Ziyaret ettiğimiz dört ülke de yüzyıllarca İslami ilimlere merkezlik yapmış ancak Fransızların sömürgesi olduktan sonra yoksullaşıp kaosa sürüklenmiş ülkeler.

Kara kıta, altın ve değerli maden rezervlerinde halen dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olmasına rağmen Batılı ülkelerce o kadar derin, o kadar iğrenç bir sömürüye maruz kalmış ki, yoksulluk, cehalet, geri kalmışlık ve asgari insani hayat şartları yerlerde sürünüyor.

Kırsala gittikçe birçok bölgede maalesef, su yok, gıda yok, elektrik yok, sağlık kurumları yok...

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diriliş destanı! 15 Temmuz 2018 | 112 Okunma Para çok, ya şeref? 23 Mart 2018 | 174 Okunma ‘Zincirleri kırıyoruz!’ 05 Mart 2018 | 167 Okunma test 05 Şubat 2018 | 319 Okunma ‘Sarı simsar’ kendini yakacak! 08 Aralık 2017 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar