Yetimlerle birlikte gülmek

İHH’nın “Yetim Gülerse Dünya Güler” programı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Patani ziyaretimiz esnasında buradaki iki farklı insanî yardım kuruluşunun düzenlediği iki ayrı...

İHH’nın “Yetim Gülerse Dünya Güler” programı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Patani ziyaretimiz esnasında buradaki iki farklı insanî yardım kuruluşunun düzenlediği iki ayrı piknik etkinliğine katıldık. Bu pikniklerin her ikisi de özellikle yetim yurtlarında kalan veya aşağıda sözünü edeceğimiz bazı özel okulların yetim kontenjanından yararlanan yetimlere yönelikti ve programı düzenleyen insanî yardım kuruluşlarının her ikisi de İHH ile koordinasyon içinde çalışıyor. 

Pikniklerde yetimlerle bir araya gelmenin yanı sıra onlarla birlikte çocuk olmanın, birlikte oynamanın, eğlenmenin ve onlarla birlikte gülmenin havasını teneffüs ettik. İlgiye muhtaç olan bu çocukların gülüp eğlenmesi gerçekten insanın gönlüne sevinç ve mutluluk veriyor. Dolayısıyla yaşın ne kadar ilerlemiş olsa da onlarla birlikte çocuk olup eğlenmek sevindiriyor. Bunun tabii ki en çok sevindiren yanı da onları mutlu etmek ve sevindirmek. 

Çocuklar Türkiye’den kendilerini ziyarete gelen bir heyetle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını gösterdikleri ilgiyle ve duydukları yakınlıkla izhar ediyorlardı. Kendilerinin yaşlarına inerek onlarla arkadaş olduğumuzdan dolayı sevinçli olduklarını belli ediyorlardı. 

İkinci piknik programına katılan çocuklar için aynı zamanda piknik alanının yakınından geçen bir ırmakta sandal gezisi düzenlenmişti. Biz de çocuklarla birlikte bu geziye katıldık. Hem çocuklar gezilerini bizimle birlikte gerçekleştirmekten dolayı hem de biz böyle güzel bir gezide o çocuklarla birlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduk. 

Seyahat programı çerçevesinde, öğrencileri arasında yetimlere özel kontenjanlar ayıran üç özel okulu ziyaret etme imkânımız oldu. Bunlara Türkiye’den ve Türkiye’deki muhtelif insanî yardım kuruluşlarından da destek veriliyor. Ayrıca yetim kontenjanından yararlandırdıkları yetim çocukların azımsanamayacak bir kısmına “yetim bursu” programı çerçevesinde aylık burslar gönderiliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 38 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 235 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar