Yabancı düşmanlığı patolojik bir sorun

 Tunus diktatörü Kays Said geçtiğimiz günlerde ilginç bir açıklamada bulundu. Sahra Altı Afrika ülkelerinden Tunus’a göç olayının ciddi bir sorun oluşturduğunu ve bunun birtakım suç...

 

Tunus diktatörü Kays Said geçtiğimiz günlerde ilginç bir açıklamada bulundu. Sahra Altı Afrika ülkelerinden Tunus’a göç olayının ciddi bir sorun oluşturduğunu ve bunun birtakım suç örgütleri tarafından planlı bir şekilde organize edildiğini ileri sürdü.

Arap ve İslam toplumlarıyla ilgisi olmayan birtakım halkların mensuplarının Tunus’a nakledilerek, bu ülkenin tümüyle Afrikalı gösterilmesine çalışıldığı ve bunun stratejik bir oyun olduğu, bununla aslında Tunus’un demografik yapısının değiştirilmesinin hedeflendiği iddiasında bulundu.

Bu arada kendilerinin Afrikalı olmaktan gurur duyduklarını, hatta Afrika içi örgütlenmelere her zaman destek verdiklerini ve kıta içindeki ekonomik ve toplumsal sorunların çözümü için yürütülen çalışmalara da destek verdiklerini dile getirdi. Yani kendilerinin Afrikalı olmasından dolayı bir sorun yaşamadıklarını ama bu arada kendince Arap ve İslam dünyasıyla bağlarını koparma hedefli bir stratejik oyuna da göz yumamayacaklarını ima etmeye çalıştı.

Buna binaen, ülkede suç unsuru haline gelen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 498 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 237 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 69 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar