Siyonistin mutedili var mı?

 Mutedil, adl kökünden yani adalet kelimesiyle aynı kökten türemedir.. Kullanımda ise mutedil ile orta yolu izlemeye, dengeyi gözetmeye, uçlara doğru kaymamaya çalışan anlamı kastedilir. Bundan dolayı böyle itidal...

 

Mutedil, adl kökünden yani adalet kelimesiyle aynı kökten türemedir.. Kullanımda ise mutedil ile orta yolu izlemeye, dengeyi gözetmeye, uçlara doğru kaymamaya çalışan anlamı kastedilir. Bundan dolayı böyle itidal çizgisini gözetmeyenler hakkında “aşırı” kelimesi kullanılır. Bilindiği üzere son zamanlarda bunun yerine radikal veya köktenci kelimeleri de bayağı moda oldu.

Siyonistlerin bazıları da “aşırı siyonist” olarak nitelendiriliyor. Bu biraz normal olmakla birlikte, bundan siyonistin mutedilinin de olabileceği sonucu çıkarmak doğru olmaz. Çünkü siyonizmin bir tür ırkçılık olduğu tescillenmiştir. Irkçılık ise insanlık açısından bir ayıp ve ideolojik yönden de bir aşırılıktır.

Siyonist işgal rejiminin son seçimlerinde parlamentoda yeterli çoğunluğu elde eden “sağcı siyonist” kanadın başını çeken Netanyahu’nun kurduğu hükümetin bugün görevi devralacağı yine siyonistlerin medya organlarında dün çıkan haberlerde dile getirilmişti.

Netanyahu’nun kendisi gibi düşünen sağcı aşırı siyonist liderlerle koalisyon hükümeti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 243 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 62 Okunma Bayram ve İslam âlemi -2 12 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar